PUBLICITAT

En el 'top-25' del món

  • Vilana i Albós, 23ens després de quatre dies en la Pierra Menta, considerada com la millor cursa del planeta
EL PERIÒDIC
SAVOIA

Periodic
Albós (esquerra) i Vilana, de l'equip Bombers d'Andorra, en l'arribada de la segona etapa de la Pierra Menta, el passat divendres a la Savoia. Foto: EL PERIÒDIC

No és una carrera que formi part del calendari internacional de la Federació Internacional d'esquí de muntanya (ISMF) però tot i així és considerada pels professionals d'aquest esport com la cursa més prestigiosa del Món. La Pierra Menta ha complert aquest temporada 26 anys de vida, com sempre amb els millors exponents del planeta.

Andorra, com a país amb tradició, ha tingut una representació massiva, amb set parelles que han buscat un forat en la seva agenda per fer la mítica prova de 4 dies i uns 70 quilòmetres de distància. Joan Albós i Joan Vilana, membres de la selecció de la Federació Andorrana de Muntanyisme i fent parella com a l'equip Bombers d'Andorra, van demostrar que estan entre els millors del món. Durant les quatre jornades han aconseguit estar en tot moment en el top-25 i ahir van fer un 31è lloc que finalment es tradueix en una 23a posició en la classificació general; es tracta d'un magnífic resultat que fins i tot es podia haver millorat si no fos per l'afectació pulmonar que va patir Vilana el segon dia de competició.

JORNET TORNA A FER HISTÒRIA / La parella andorrana va completar el total del recorregut en 10 hores i 5 minuts i a 1h 24min 51 dels guanyadors, l'equip que formen el suís Didier Blanc i el seu gran amic i rival en la Copa del Món Kilian Jornet, el català que ha fet història en ser l'únic que suma tres triomfs en la prestigiosa prova de la Savoia. Blanc i Jornet van tenir prou ahir amb conservar la segona posició per imposar-se amb cinc minuts de marge respecte els italians Giacomelli i Holzknecht, segons, i els també transalpins Eydallin i Trento, amb gairebé nou minuts de diferència. Supremacia absoluta d'una parella que des del primer moment ha vist la resta des de dalt de la classificació.

La classificació dels tricolors continua amb Xavi Comas i Ferran Vila, 41ens i a cinc minuts del top-40; l'ex seleccionador nacional Francesc Poujarniscle va acabar el 57è fent equip amb Barrio; Xavi Turné i l'espanyol Guillamó van aconseguir la 63a posició; Xavier Capdevila i un altre espanyol, Palacio, van finalitzar en la 83a posició; i Jordi Cerro i David Albós van obtenir la 99a posició. Pel que fa als veterans de l'equip de la FAM Manel Pelegrina i Armand Jesús, van haver de retirar-se en la tercera etapa quan eren la segona millor parella tricolor amb un 37è lloc. En total s'hi han donat cita 171 parelles. Una xifra rècord.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT