PUBLICITAT

Bartumeu diu que el PS inicia el porta a porta amb l'avantatge que "la gent ens coneix"

  • El candidat del PS es mostra convençut que "la ciutadania no vol tornar enrere i ens donarà suport"
20032011ps
El candidat a cap de govern per AraFutur, Jaume Bartumeu, a Sant Julià de Lòria durant la penjada de cartells d'aquest diumenge. Foto: ANA / NEREA MORENO
El Partit Socialdemòcrata, amb Jaume Bartumeu al capdavant, ja ha finalitzat la ronda per totes les parròquies per penjar els cartells electorals juntament amb els candidats de cada una de les llistes territorials. El missatge d'un projecte pensat per al futur, de mirar per un país modern i de completar la reforma del model econòmic han estat els eixos que ha remarcat el candidat a cap de Govern i que han compartit els caps de llista de cada una de les parròquies. Tots els membres del PS han coincidit, a més, en remarcar la il·lusió amb que comencen la campanya i el porta a porta, que segons Bartumeu, serà molt important i "se'n farà molt perquè hi ha persones que en les reunions de poble no s'atreveixen a preguntar o criticar el que no els agrada com hem fet, i en privat sí que aprofiten per dir-nos tot el que volen".

Tots els candidats del PS s'han afegit aquest diumenge a un o altre acte de penjada de cartells per les diferents parròquies i allà han aprofitat per indicar quins seran els principals objectius que tindran en aquesta nova legislatura. Mentre que el candidat a cap de Govern, Jaume Bartumeu, i algun candidat de la llista nacional han estat els encarregats de penjar el cartell de la llista nacional a cada parròquia, els candidats de les llistes territorials han enganxat els seus cartells. El recorregut ha començat a les 10 hores a Sant Julià de Lòria, ha continuat a Encamp i el Pas de la Casa, a Canillo i Ordino i finalment a la Massana han penjat el darrer cartell del matí. A la tarda, els candidats socialdemòcrates s'han trobat a Escaldes-Engordany i han finalitzat el recorregut a Andorra la Vella.

El candidat a la reelecció com a cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha valorat després de passar per totes les localitzacions, que "estem a punt i amb ganes de treballar pel que ho hem estat fent aquests dos anys". A més, ha assegurat que "la nostra gent té moltes ganes de començar el porta a porta" i que ho faran transmetent el missatge del que han fet i el que "encara ens queda per fer". Ha explicat que serà difícil poder visitar a tots els electors, perquè per exemple a Andorra la Vella n'hi ha prop de 7.000 i són molts, però que ja hi han estat treballant i "tenim els equips a punt i els carrers distribuïts, a més de saber on no cal anar, on sí que cal i on potser caldrà que hi tornem". Tot i així ha apuntat que el PS té l'avantatge que "coneixem a la gent i la gent ens coneix, i nosaltres estem sempre als carrers, i no només per eleccions", però que igualment és necessari el contacte personal amb cada un dels electors perquè aquests aprofiten per fer comentaris que en altres ocasions no s'atreveixen a fer.

D'altra banda, Bartumeu ha assegurat que els membres del PS han estat "més agredits que agressors", i que continua pensant que la campanya ha de ser un debat d'idees i de programes. En aquests sentit, ha repetit que el seu partit ja tenia programa abans mentre que DA "pot ser que l'hagin hagut de fer a corre-cuita".

Alguns dels eixos del programa que han destacat els candidats de les llistes territorials, han estat per exemple els que ha esmentat el número u a Encamp, Francesc Rodríguez, com són l'impuls de l'Hotel Rosaleda i Ràdio Andorra per trobar-los una utilitat, així com que Encamp pugui acollir l'ampliació del Lycée. A la mateixa parròquia, la número dos, Maria Pilar Riba, ha opinat que aquesta "és una campanya que ara no tocava", i que el programa socialdemòcrata contempla "tot el que Andorra necessita per al seu futur".

A la Massana, on ja s'ha parlat de l'Arxiu Nacional com un dels grans eixos que defensarà el PS, Pere López ha indicat que es buscarà el vot de tots els electors i s'intentarà aconseguir el d'aquells "que anteriorment s'havien abstingut". A Ordino, Franz Armengol ha parlat de defensar totes les propostes a nivell nacional, i de la parròquia ha destacat el Centre d'Atenció Primària i el Centre d'Alt Rendiment, "que ja s'està tirant endavant".

Pel que fa a Sant Julià de Lòria, els candidats Bruno Bartolomé i Rossend Areny han destacat el projecte dels Horts del Valira i el desviament Sant Julià com a punts clau en que tenen propostes molt diferenciades de les de la candidatura d'Unió Laurediana, i que per tant els electors hauran de decidir, o uns o altres.
 
La candidata de la llista territorial de Canillo, Judith Salazar, ha destacat el seu interès pel turisme, ja que és un sector molt important a la seva parròquia, i en aquest sentit ha assegurat que "no només es pot incidir en el turisme amb un pressupost més elevat sinó també amb projectes coherents i amb visió de futur".

Les parròquies que semblen més clares de sortida, segons les enquestes electorals que s'han anat publicant, són Encamp, Ordino i Andorra la Vella, però els candidats del PS no hi ha volgut donar importància. A Escaldes-Engordany, Jordi Font ha dit que "sembla que juguem en camp contrari, però ja hem guanyat dues vegades i creiem que podem repetir". A Andorra la Vella, que les enquestes declaren clarament socialdemòcrata, el segon candidat, Jan Cartes, ha manifestat el respecte cap a la candidatura adversària "perquè també estan molt preparats".
El Partit Socialdemòcrata ha iniciat la ruta d'enganxada de cartells que dóna el tret de sortida a la campanya electoral a la plaça Germandat de Sant Julià de Lòria.Bartumeu ha estat acompanyat de la llista parroquial de Sant Julià de Lòria AraFutur amb els candidats, Bruno Bartolomé i Rossend Areny, a més dels suplents i la resta d'afiliats i simpatitzants que han volgut estar presents en l'acte.
En les primeres declaracions de campanya, Bartumeu ha demanat la confiança de la ciutadania "perquè no deixin que el país pugui tornar enrere" i ha remarcat que en aquests vint mesos de Govern "s'han fet les passes per tenir una economia competittiva, un país modern i que Andorra tingui una societat amb futur. Estem convençuts que la ciutadania no vol tornar enrere i ens donarà suport".
Sobre la candidatura de Demòcrates per Andorra (DA), Jaume Bartumeu ha reiterat que "continuem desconeixenet quin és el seu programa electoral" i que tot el que senten és a l'entorn de les propostes del PS. El candidat socialdemòcrata, però, també ha tingut un record per a l'oposició durant aquesta legislatura que s'ha quedat a mitges, de qui ha dit que han estat els prepresentants del "caciquisme polític i econòmic del país" i els ha acusat de "posar bastons contuinuats a les rodes".
: Bartumeu demana que la ciutadania li renovi la confiança per evitar que el país vagi enrere

Resum:Sant Julià de Lòria.- El Partit Socialdemòcrata ha iniciat la ruta d'enganxada de cartells que dóna el tret de sortida a la campanya electoral a la plaça Germandat de Sant Julià de Lòria. El candidat a la reelecció com a cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha estat acompanyat de la llista parroquial de Sant Julià de Lòria AraFutur amb els candidats, Bruno Bartolomé i Rossend Areny, a més dels suplents i la resta d'afiliats i simpatitzants que han volgut estar presents en l'acte.
Text: En les primeres declaracions de campanya, Bartumeu ha demanat la confiança de la ciutadania 'perquè no deixin que el país pugui tornar enrere' i ha remarcat que en aquests vint mesos de Govern 's'han fet les passes per tenir una economia competittiva, un país modern i que Andorra tingui una societat amb futur. Estem convençuts que la ciutadania no vol tornar enrere i ens donarà suport'.
Sobre la candidatura de Demòcrates per Andorra (DA), Jaume Bartumeu ha reiterat que 'continuem desconeixenet quin és el seu programa electoral' i que tot el que senten és a l'entorn de les propostes del PS. El candidat socialdemòcrata, però, també ha tingut un record per a l'oposició durant aquesta legislatura que s'ha quedat a mitges, de qui ha dit que han estat els prepresentants del 'caciquisme polític i econòmic del país' i els ha acusat de 'posar bastons contuinuats a les rodes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT