PUBLICITAT

Martí assegura que DA compta amb el suport "d'una majoria social del país"

  • Martí ha afirmat que el projecte de la plataforma "està quallant" i que demostraran "en positiu" que una altra manera de fer política és possible
20302011da
El candidat a cap de Govern per DA, Toni Martí, ha iniciat la penjada de cartells al Pas de la Casa. Foto: ANA / MARTA TORT
El candidat a cap de Govern per Demòcrates per Andorra (DA), Toni Martí, ha fet un balanç "extremadament positiu" de l'enganxada de cartells que ha donat el tret de sortida a la campanya electoral aquest diumenge, perquè considera que al llarg de les diferents parròquies s'ha pogut veure que "hi ha un procés en marxa molt favorable a DA" i que "una majoria social ens fa costat". El candidat també ha destacat que "no es tracta d'un projecte al voltant només de Toni Martí, sinó de tot un equip de persones molt qualificades". Martí encara una campanya que vol defugir de retrets i crispació, i que tindrà com a objectiu retornar la il·lusió als ciutadans.

Demòcrates per Andorra ha donat el tret de sortida a la campanya electoral amb un recorregut per totes les parròquies per fer les tradicionals penjades de cartells. Els candidats dels diferents territoris s'han anat unint a la comitiva encapçalada per Martí, Cinca i Baró, fins a reunir unes 200 persones a Andorra la Vella, que han anat caminant fins a Escaldes-Engordany, on ha finalitzat l'enganxada amb un aperitiu al Prat del Roure.

Martí s'ha mostrat convençut que "la nova manera de fer política ja està en marxa i la ciutadania hi dóna suport", i que durant la campanya "direm les veritats i explicarem solucions defugint de la crispació i mirant al futur". El líder de DA considera que el Partit Socialdemòcrata "està inquiet" perquè "ens hem unit defugint de les nostres diferències" i, davant de les crítiques que ha rebut dient que no tenen programa, ha dit que durant els 12dies de campanya "tindrem ocasió de fer-li veure a Jaume Bartumeu que no és veritat". Martí considera que les enquestes mostren que una "majoria social aposta per DA", tot i que ha volgut mostrar cautela i esperar als resultats del 3 d'abril.

Al llarg del matí, els candidats de les diferents llistes parroquials han assegurat que afronten la campanya amb molta il·lusió i entusiasme. La número u de Canillo, Celine Mandicó, ha dit que malgrat que les enquestes els siguin positives ells treballaran amb moltes ganes per "escoltar als ciutadans i aportar molta il·lusió".

De la seva banda, l'encampadà Carles Ensenyat ha dit que la campanya, així com el treball dels pròxims quatre anys, es basarà en aportar solucions al ciutadà. Ensenyat també considera que la gran quantitat de vot ocult que es reflecteix a les enquestes els afavoreix molt, i ha afegit que "tenim molta feina a fer però crec que podrem guanyar Encamp sense cap problema".

Pel que fa a Ordino, Toni Martí ha assegurat que el projecte de DA està quallant arreu d'Andorra, i que per tant també està quallant a Ordino, malgrat el que diguin les enquestes. De fet, Meritxell Mateu, que afronta la campanya amb il·lusió però també amb humilitat, ha dit que l'enquesta es va fer abans que es presentessin els objectius del programa, que és el que faran durant aquests pròxims dies. La candidata d'Ordino ha afegit que volen tornar a instaurar el tarannà dialogant i presentar un projecte integrador, mentre que Olga Adellach ha recordat que Ordino sempre ha estat una parròquia decisiva i que aquest any esperen que ho sigui a favor de DA.

A la Massana, on els candidats han rebut el suport de l'excap de Govern Marc Forné i del líder de CR Joan Gabriel, el número u, Daniel Armengol, ha respost a les crítiques formulades pel seu adversari aquest dissabte. En aquest sentit, ha dit que són crítiques poc constructives i molt destructives, i que a la Massana "no s'ha ajuntat ningú", sinó que són gent que "hem estat junts ideològicament tota la vida i l'únic que fem és demostrar que el consens és possible abans de la campanya i no després".

A Sant Julià de Lòria, els membres de Demòcrates per Andorra han comptat amb el suport d'Unió Laurediana, encapçalada per les seves dues candidates, els membres de la corporació local i de l'excap de Govern Albert Pintat. A més, Joan Vidal, de Segle 21, també ha mostrat el suport a la candidatura.

La candidata d'Andorra la Vella, Sílvia Riva, encara la campanya amb molts ànims, i ha destacat que els sondejos els donen molt poca distància respecte al PS, i això "motiva enormement per continuar la tasca i fa que la gent es cregui el projecte". De fet, Toni Martí ha declarat que veu molt possible el que semblava impossible i s'ha mostrat convençut que la parròquia d'Andorra la Vella "serà la sensació".

Finalment, el candidat per Escaldes-Engordany, Miquel Aleix, ha dit que aquesta parròquia ha donat moltes vegades l'exemple en situacions difícils i que aquest cop "hem sabut unir esforços entre persones que militàvem en diferents formacions". Per aquest motiu, considera que el resultat hauria de ser diferent a les últimes eleccions.
DA ha donat el tret de sortida a la campanya electoral amb l'enganxada de cartells al Pas de la Casa.Martí, acompanyat de Jordi Cinca i Ladislau Baró, i dels membres de la candidatura d'UP a Encamp, han dut a terme la penjada de cartells davant de l'església del Pas de la Casa. Martí ha manifestat que encaren "amb il·lusió" aquesta campanya, amb l'objectiu "clar" de guanyar les eleccions. El candidat també s'ha mostrat satisfet per l'"onada a favor de la plataforma" que diu que han percebut durant els dies de precampanya. En aquest sentit, Martí ha afirmat que el projecte de la plataforma "està quallant" i que durant la campanya demostraran "en positiu" que una altra manera de fer política és possible.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT