PUBLICITAT

Nomen diu que no donarà suport a Bartumeu "en cap escenari" ni tan sols amb l'abstenció

  • El líder d'ApC diu que vol evitar les corrupteles, els amiguismes i garantir la bona salut de l'activitat del Govern
20032011apc
Bringué i Nomen pengen el primer cartell a Ordino. Foto: ANA / J. A. G.
El candidat d'Andorra pel Canvi (ApC) a cap de Govern, Eusebi Nomen, ha dit aquest diumenge que la seva formació "no donarà el vot a Jaume Bartumeu en cap circumstància ni escenari" perquè "ha demostrat que és una persona que no sap liderar un Govern". Nomen ha comentat aquest diumenge a Andorra la Vella que confia en repetir la representació de tres consellers malgrat els resultats adversos de l'enquesta del Centre de Recerca Sociològica (CRES).
Nomen ha manifestat que ApC és "la tercera via", la que "evita que hi hagi majories absolutes, que dóna estabilitat, control, ho hem demostrat en aquesta legislatura, tot exercint una funció de control en tot moment". En cas de tenir la clau de la governabilitat, Nomen ha reiterat que no hi ha possibilitat de pacte amb Bartumeu. "Ni abstenció ni res", ha afegit.

En el marc d'una fideuada popular, que ha organitzat a la Plaça Guillemó de la capital, amb la presència d'unes quantes desenes de persones, Nomen ha tornat a dir que l'enquesta del CRES no avança resultats perquè en les anteriors, segons ha dit, tampoc s'augurava presència d'ApC al Consell General, i finalment va aconseguir tres consellers. "Esperem que aquesta vegada passi el mateix", ha dit Nomen, tot afegint que "creiem, pel que sentim que, serà així i que ApC serà decisiva per donar el suport necessari per a tenir la majoria suficient a Andorra".

Nomen també ha assenyalat que ApC vol fer "una campanya en la que donem al ciutadà la seguretat que tindrà algú que donarà la cara, que exigirà solucions de veritat i no discursos buits de contingut perquè allò que ha d'oferir un conseller és impuls i control".

Aquest dilluns ApC començarà a explicar les seves propostes concretes, la primera centrada en l'encaix d'Andorra a la Unió Europea (UE). Nomen ha reiterat que la formació no ratificarà ni signarà l'acord monetari tal i com està plantejat en aquests moments. "Tampoc canviem d'opinió", ha manifestat, encara que ha negat que fos una referència a algú en concret que sí hagi canviat la seva posició. Finalment, ha preferit no entrar en la qüestió de si aquest punt podria suposar un conflicte d'entesa amb Demòcrates per Andorra (DA).

"No em refereixo a ningú en concret, no entrarem en això, nosaltres el que entenem és que la solució a Andorra no passa per regalar la sobirania legislativa a canvi de res", ha considerat Nomen.

Nomen ha començat l'enganxada de cartells aquest diumenge al matí a Ordino, on ha dit que la seva proposta per al 3 d'abril és continuar donant la cara per la "majoria silenciosa" que, segons ha recordat, no sempre s'ha sentit representada al Consell General. També ha subratllat que vol fer una campanya en sentit constructiu amb el plantejament de solucions als problemes del país. El candidat d'Andorra pel Canvi (ApC) a cap de Govern ha iniciat aquest diumenge al matí la penjada de cartells a Ordino amb la promesa de "seguir donant la cara per la majoria silenciosa" que, segons ha dit, "massa sovint no ha tingut una veu que la representi al Consell General". Així doncs, Nomen ha afegit que la seva formació farà una campanya "constructiva", presentant diàriament una proposta. "ApC se centrarà en donar solucions i en garantir a la ciutadania que hi ha una tercera via que vigila per la bona salut de l'activitat del Govern, per evitar les corrupteles, els amiguismes i que dóna la cara pels ciutadans", ha manifestat.


Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT