PUBLICITAT

Salut igualarà tarifes de medicaments a les dels genèrics

  • La mesura també rebaixarà costos d'alguns serveis com les analítiques
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una farmàcia del país. Foto: TONY LARA

Fruit del treball conjunt que estan realitzant la Caixa Andorrana de la Seguretat Social i el Ministeri de Salut, Benestar i Treball, ja estan enllestides un seguit de mesures encarades a la reducció i optimització de la despesa. Entre elles, destaca una mesura que molt properament llançarà el Govern, segons va informar Beal, relacionada amb els preus dels medicaments i alguns serveis com les analítiques o les radiografies. La normativa fixarà unes tarifes més reduïdes per als usuaris, que també beneficien de retruc a la pròpia CASS.

Beal va informar que s'aplicarà una rebaixa dels preus d'alguns medicaments a la venda. Aquests reduiran les tarifes fins a la que tenen actualment els medicaments genèrics. En cas que no hi hagi medicament genèric, no es tocaran els preus.

De fet, aquesta era una de les propostes que va presentar la CASS al Ministeri de Salut el desembre passat, i la qual ha estat analitzada pels tècnics de la cartera aquests mesos. La Seguretat Social també va proposar la revisió i actualització de la nomenclatura (es pretén passar a la francesa) i l'anàlisi de sistemes per a la optimització de les baixes.

Totes les propostes que no surtin a la llum les properes setmanes acompanyant la rebaixa dels preus dels medicaments, quedaran en stand by fins després les eleccions. A més d'aquestes mesures, el nou Executiu també haurà de tractar la demanda dels estudiants de més de 25 anys, que reclamen seguir assegurats com a estudiants passats aquesta franja.

Paral·lelament a aquestes mesures, a principis d'any també va adjudicar-se a través del sistema de concurs públic l'elaboració d'una auditoria que ha de permetre optimitzar els recursos que genera la CASS, també a nivell intern, és a dir, pel que fa a la gestió d'instal·lacions i dels treballadors. Amb l'auditoria també es pretén «millorar la qualitat dels serveis prestats als usuaris», va informar Beal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT