PUBLICITAT

DA proposa un servei d'atenció i assessorament a la microempresa

  • La formació vol revisar la cotització dels autònoms a la CASS per sectors d'activitat
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els candidats de DA Jordi Cinca i Aleix Varela visiten els Magatzems Cervós d'Andorra la Vella, ahir. Foto: TONY LARA

Demòcrates per Andorra (DA) proposa crear un servei d'atenció i assessorament per a la micro i petita empresa en diferents àmbits: laboral, fiscal, comptable i d'adaptació a la nova normativa. Aquesta és una de les mesures que la candidatura encapçalada per Toni Martí planteja com a part del seu programa electoral, amb l'objectiu de pal·liar els efectes de la crisi sobre aquest tipus d'empreses. Així mateix, DA afirma que, en cas de governar, es revisarà la cotització dels autònoms a la CASS, en funció del sector d'activitat al qual pertanyin.

«Més del 80% de les empreses del país tenen menys de cinc treballadors», va recordar el número dos a la llista nacional de Demòcrates per Andorra, Jordi Cinca, durant la visita que va fer ahir a la tarda a un dels polígons industrials de la capital. Cinca va ressaltar el valor d'aquestes empreses com a agents dinamitzadors de l'economia andorrana, que «no depèn doncs d'una gran empresa i no es pot emportar, per tant, grans ensurts».

Ara bé, el candidat va reconèixer que aquestes petites empreses són les que més pateixen amb la crisi i va assegurar que cal dedicar «tots els esforços» que calgui per assegurar que, en circumstàncies com les actuals, poden mantenir la feina i els llocs de treball. Per aquest motiu, el programa de DA inclou un seguit de propostes per afavorir la posada en marxa i posterior funcionament de les microempreses.

A banda de la creació d'un servei d'atenció i assessorament, Demòcrates per Andorra estan disposats a revisar els continguts de la Llei de la CASS –a partir d'un nou reglament o bé modificant la pròpia llei–, amb l'objectiu que els autònoms cotitzin en funció del sector d'activitat. Cinca va dir que estan disposats a analitzar el salari mig de cada branca d'activitat per adaptar la cotització dels autònoms a les seves possibilitats reals. «Segurament no són les mateixes possibilitats les d'un autònom del sector financer que les d'un planxista», va afegir Cinca.

De cara a dinamitzar el sector de la construcció -un dels més perjudicats per la crisi–, el número quatre de DA, Aleix Varela, va subratllar l'aposta de la formació per la rehabilitació d'edificis, després d'un estudi dels diferents sectors que permeti actuar dins d'unes línies estratègiques. Pel que fa a l'adaptació dels edificis a les energies renovables, DA prefereix exempcions d'acord amb els comuns que no pas els ajuts que ha aprovat el Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT