PUBLICITAT

Els comuns veuen amb bons ulls el Parc del Carroi

  • Ferrer i Camp opinen que seria «interessant» per a la parròquia i pel país
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA / LA MASSANA

Periodic
La vista que es té d'Andorra la Vella des del Pic de Carroi. Foto: EL PERIÒDIC

Tant el Comú de la Massana com el d'Andorra la Vella, els dos on es construïria i els que hi haurien de participar, veurien amb bons ulls el Parc del Carroi, tot i que amb matisos. El projecte presentat per Andorra Think Tank proposa la construcció d'un gran mirador a la zona de la Plana –territori de la Massana–, al que s'hi arribaria amb un telecabina amb sortida des de l'aparcament dels Pouets, a la capital. A més del mirador, també s'hi faria un recorregut pel bosc on s'anirien trobant escultures de diferents éssers de la mitologia andorrana, un petit auditori a l'aire lliure i una edifici de serveis, amb sala polivalent inclosa.

Des de la capital, la cònsol major, Rosa Ferrer, va reconèixer que és «un projecte interessant per la parròquia», però el primer que caldria veure són «els temes de finançament». A més, al seu entendre la ciutadania l'hauria de referendar d'alguna manera. «S'hauria de dur al programa electoral», va comentar, per tal que es faci un «debat profund i una consulta a la ciutadania». Abans de tirar endavant un projecte d'aquestes característiques caldria «un consens ampli de la ciutadania». Ferrer va recordar que hi ha d'altres projectes per explotar el pic de Carroi i que «s'han de mirar».

Pel cantó massanenc, Josep Maria Camp, va comentar que els responsables d'aquest projecte no l'havien presentat encara al Comú, i es va mostrar disposat a rebre'ls i a escoltar la proposta. Així, va manifestar que «tot el que sigui treballar, impulsar una nova oferta turística, ens sembla interessant». Tot i no conèixer-lo amb molt detall, Camp va afirmar que «seria molt interessant», no només per a la parròquia, sinó també «a nivell de país». Igual que Ferrer, el cònsol major de la Massana va comentar que hi ha d'altres projectes per explotar el Pic de Carroi i que s'hauria de fer un «concurs» per veure quin és el més interessant.

Camp també va apuntar que hi ha «molts llocs del món i Europa» on «existeixen ginys com aquest i que han creat un atractiu a la zona». En aquest sentit, el cònsol massanenc entén que «s'ha d'anar innovant» per atreure els turistes, i va recordar que «el nostre atractiu és la muntanya». Per això, la construcció d'un parc al que s'accedeixi amb un telecabina permet «ensenyar» la muntanya i «fer-la accessible», que és el que segons Camp ha de fer Andorra. Això sí, sempre tenint en compte la sostenibilitat.

El sentit del projecte/ Però per a què un projecte com el del Parc del Carroi «acabi tenint sentit», segons la mandatària de la capital, cal fer arribar el giny mecànic «fins a les pistes d'esquí». Ferrer va defensar que està «demostrat» que «com més accessos» tenen els camps de neu, «més afluència» hi ha. És a dir que no genera competència. A més, s'aconseguiria que Andorra la Vella estigués a peu de pistes.

En un sentit similar es va pronunciar el cònsol major massanenc, que va manifestar que el Parc per si ja «sembla interessant», però «si a més a més permet una nova porta» a les pistes de Pal i Arinsal, doncs seria «fantàstic».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT