• L'equip visitant treu un punt merescut amb l'estratègia de pressionar a tres quarts de camp
iván moure
sant julià de lòria

Somoza refusa una pilota amb problemes, a prop del còrner Foto: tony lara

Ahir al FC Andorra el va traïr la seva identitat. El joc de toc no va funcionar i l'equip de Richard Imbernón, que es va ofegar en la sortida de la pilota, no va trobar altres recursos. El Juneda, amb un plantejament tàctic basat en pressionar la defensa tricolor, va sortir d'Aixovall amb un punt merescut (1-1) que suposa un pas enrera important en la lluita per la primera posició. L'EFAC Almacelles continua líder, amb un punt més que l'Andorra i amb un partit menys mentre que l'Alpicat es pot posar a tres punts si guanya.

La pressió visitant en tres quarts de camp va impedir la construcció del joc a Mejías i Pujol, marcats estretament quan baixaven a rebre la pilota, i també va forçar nombroses pèrdues de pilota que fàcilment podrien haver costat alguns disgust abans del descans, al qual es va arribar amb 0-0. Els avisos amb més perill els van protagonitzar Oronich, que va xutar a les muntanyes una assistència d'Arumi després de robar una cartera i Ion Álvarez, que després de prendre-li la pilota a Ayala va prova una vaselina des de 35 metres que va llepar el travesser. Per part de l'Andorra només Cristian va tenir una pilota d'or, després d'un refús, però el porter visitant Albert va encertar les intencions i va refusar la pilota amb els peus al minut 28.

No pintava bé la segona part amb els problemes en la circulació i als quatre minuts de la represa Joël va perdre una pilota en un contraatac i Cobens va fer una passada en llarg a Miquel i aquest, més ràpid que Emili i Àngel, va superar per alt Ferran Pol.

Nuno, que va ser titular el dia del seu debut, va evidenciar un baixíssim estat de forma i va ser substituit després d'aquest gol. I el seu substitut, Riera, va culminar la única jugada al primer toc que l'Andorra va trenar per superar Albert per baix en el mà a mà.

L'empat va esperonar l'equip tricolor i a partir de llavors el Juneda va centrar-se més en defensar que en atacar. Ho van intentar Mejías (65') i Pujol (81') des de la frontal, Cobens va treure sota pals el xut de Pujol (72) i al final, un punt que no sap a res.