Andorra aguanta mitja part a Suïssa i manté el lideratge

• Els Isards vencien al descans per 3-9 i acaben derrotats per 21-9
NIÓ

Magallon, amb l'oval en l'Andorra-Sèrbia del 19 de febrer passat. Foto: ÀLEX LARA

La selecció de rugbi ha deixat de dependre de sí mateix per conservar la primera posició en el grup 2B de l'Europeu després de perdre ahir en el quart partit contra una de les favorites, Suïssa. El combinat que dirigeix Michael Broad anava guanyant al descans, però la superioritat física i la millor resistència del quinze helvètic va ser clau en els darrers 40 minuts i la victòria es va quedar a casa. 21-9 i sense sumar el punt de bonus defensiu, en perdre per més de set punts de diferència.

La primera part va ser del tot igualada, amb les defenses com a protagonistes d'un duel que va tenir efecte en el marcador gràcies al joc amb els peus. Els Isards van estar més encertats en aquest aspecte, ja que mitjançant Marc Abelló va poder sumar nou punts arran d'un drop i dos cops de càstig. Suïssa només va aprofitar un cop de càstig i el resultat al descans era d'un 3-9 favorable als tricolors.

Però la millor resistència dels helvètics sumada a una potència dels seus homes superior a la d'Andorra va ser determinant en la segona part. Andorra, més esgotada, va començar a deixar espais lliures i Suïssa ho va aprofitar per posar-se per endavant amb dos assaijos, un d'ells transformat. Amb el 15-9 els locals van anar a més i els de Broad, a menys. Dos cops de càstig més van deixar Suïssa a dos punts d'Andorra, amb un partit menys.