PUBLICITAT

Bartumeu creu que l'enquesta els deixa "en bona posició" per fer 14 o 15 consellers

  • El PS recorda que més de la meitat dels enquestats no s'han pronunciat
  • El candidat està disposat a anar al debat qualsevol dia que proposi RTVA
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


19032011bartumeu
El candidat a la reelecció, Jaume Bartumeu, durant l'arrossada popular del PS. Foto: ANA/ J. A. G.
El candidat socialdemòcrata a cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha dit aquest dissabte que l'enquesta publicada pel Centre de Recerca Sociològica (CRES) aquest divendres mostra que el PS està "en bona posició per tornar a fer catorze consellers, si no per arribar a quinze". Ha assenyalat que, segons les dades, "estem en bona posició a quatre parròquies i, a més a més, la meitat dels enquestats no s'ha manifestat". En aquest sentit, ha subratllat Bartumeu, "aquí veiem la necessitat de continuar treballant per explicar el que hem fet".
El líder socialdemòcrata ha afirmat que la proposta del PS "és clara, fonamentada, porta un equip al darrere que no està sotmès a cap hipoteca econòmica ni a cap peatge polític". És per això, ha afegit, que des del PS "demanem als ciutadans que ens ajudin a treballar per un país modern, per una economia competitiva i, en definitiva, per una societat amb futur". Aquestes declaracions les ha fet en el marc de l'arrossada popular organitzada pel PS aquest dissabte a la plaça del Poble d'Andorra la Vella.

Seguint amb el sondeig del CRES, Bartumeu també ha volgut recordar que l'anterior enquesta que es va conèixer "era un comunicat sobre una enquesta que ningú ha tingut l'oportunitat de consultar". I, en aquest sentit, ha ressaltat que l'enquesta que s'ha donat a conèixer "demostra la transparència amb la que actua el nostre Govern" perquè, segons ha dit, l'anterior Executiu "admetia que es feien les mateixes enquestes, però se les guardava i no les feia públiques, especialment en qüestions d'opinió política o d'inclinació de vot".

Amb l'arrossada popular, prèvia a l'inici aquest diumenge de la campanya electoral, Bartumeu ha dit que es vol demostrar "quina és la nostra proposta als ciutadans del país, participativa, oberta a tothom sense necessitat d'afiliació ni demostració de determinada condició". El candidat socialdemòcrata ha reiterat que el PS "volem ser, hem estat i volem continuar sent el Govern de la majoria social i no el Govern d'uns pocs, ni de determinats interessos econòmics'.

En el concorregut acte s'han instal·lat unes estructures metàl·liques en forma d'arbre dins d'uns cubells amb el lema d'Ara Futur on els assistents a l'arrossada han estat convidats a penjar idees per Andorra, escrites en cartolines amb els colors de la bandera del Principat.

Disposat per a un debat a ATV "qualsevol dia"
Jaume Bartumeu també s'ha referit a la controvèrsia sobre el debat electoral a Andorra Televisió (ATV). En aquest tema ha afirmat que el PS "no ens hem mogut" i que "no fem debat sobre el debat" perquè, segons ha afegit, "entenem que qui ha de fer convocatòria del debat ha de ser la televisió pública". En conseqüència, ha manifestat Bartumeu, "si a mi la televisió pública em convida qualsevol dia, menys el dia de reflexió, jo aniré als seus estudis perquè no tinc res a amagar". I ha reiterat que ell té un programa. "El tenia ahir, el tinc avui, el tindré el dia 20 i el tindré el dia 27, 28, 29, 30 o 31", ha subratllat.

El líder socialdemòcrata ha insinuat a més que els seus principals oponents no tenen una definició tan clara. Bartumeu ha afegit que "des del primer dia vam demanar un campanya amb joc net i fa dies que estic dient que tenim un programa, una acció coneguda per la ciutadania", mentre que "allà al davant on es diu que s'està preparant l'alternança, en quinze dies encara no hem vist les idees", ha lamentat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT