PUBLICITAT

Una delegació de l'OSCE avaluarà el procés electoral

  • Tres experts analitzaran l'organització dels comicis i de la campanya
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Tres electors a les cabines del Comú d'Escaldes en les últimes eleccions. Foto: TONY LARA

Una delegació de l'Oficina de les Institucions Democràtiques i els Drets Humans (ODIHR) –organització vinculada a l'Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE)–, visitarà Andorra el dimarts i dimecres vinent amb l'objectiu d'avaluar el procés electoral, que s'haurà iniciat el diumenge anterior. Durant la visita s'organitzaran diferents trobades amb els actors que participen de manera activa en l'organització de les eleccions legislatives, així com a la campanya electoral, per així obtenir informació sobre l'organització del procés electoral, la participació ciutadana i la llibertat dels mitjans de comunicació, entre d'altres aspectes. Així en va informar el Ministeri d'Afers Exteriors.

L'ODIHR intervé activament en les qüestions de drets humans, en l'observació d'eleccions, en el desenvolupament d'institucions nacionals electorals i de drets humans, en la prestació d'assistència tècnica i en la promoció del desenvolupament d'organitzacions no governamentals i de la societat civil.

El 18 de febrer, la Missió Permanent d'Andorra a l'OSCE va enviar una nota a l'ODIHR informant de les properes eleccions generals i convidant-los a observar-les, tal i com estableix el document de Copenhaguen del 1990. La delegació d'ODIHR estarà composta per tres experts en eleccions de l'organització: Armin Rabitsch, Lusine Badalyan i Drew Hyslop.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT