PUBLICITAT

Visita al Papa parant a Andorra

  • El país acollirà uns 800 joves la setmana anterior a la trobada amb el Pontífex a Madrid
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns dos milions de joves es van aplegar a Sidney en la darrera trobada, l'any 2008. Foto: BSIBAT D'URGELL

Al voltant de dos milions de joves participen a la Jornada Mundial de la Joventut, de trobada amb el Papa, que es celebra cada tres anys. En aquesta ocasió, el pontífex ha convidat els joves a reunir-se amb ell a Madrid entre el 16 i el 20 d'agost. Però el camí per arribar a Benet XVI passa per diferents camins. Durant la setmana anterior a la Jornada Mundial de la Joventut, joves majors de 16 anys, visiten alguna de les diòcesis del país que acull la trobada. Així, prop de vuit centenars de joves catòlics visitaran Andorra entre l'11 i el 15 d'agost.

El Principat, doncs, acollirà tres grups provinents de França i un d'Holanda, i també han confirmat la seva assistència dos bisbes, segons van explicar ahir el delegat de Joventut del Bisbat d'Urgell, Lluís Plana –que coordina la Jornada Mundial de la Joventut de la diòcesi d'Urgell–, i el coordinador a Andorra, Damià Casal. Aquí, els joves visitants desenvoluparan diverses activitats en les que començaran a «compartir experiències de fe i de trobada», segons va manifestar Casal.

Els primers a arribar seran els membres de la comunitat d'Evry (França), que ho faran el dijous 11 d'agost al matí. Aquests s'allotjaran a la sala polivalent de la Plaça del Poble, d'Andorra la Vella. El mateix vespre arribarà el grup provinent de Tulle (també de França), que s'allotjarà al Col·legi Sagrada Família d'Escaldes-Engordany. L'endemà arribarà la comunitat de Harleem (Holanda) i també la de Pamiers (França). Aquests darrers s'hostatjaran al Centre de congressos lauredià, mentre que els holandesos han preferit allotjar-se en un hotel.

Per poder preparar les activitats i acompanyar els joves catòlics, els coordinadors de la Jornada Mundial de la Joventut del Bisbat d'Urgell i d'Andorra visitaran la propera setmana els diferents centres educatius per reclutar voluntaris.

Plana va assegurar que aquest serà un «esdeveniment únic» per Andorra i que «també és una manera de donar a conèixer Andorra».

A Madrid falta gent

Plana i Casal també van insistir en la segona part de la Jornada Mundial de la Joventut, la que tindrà lloc a Madrid. En aquest punt, van animar els joves andorrans a assistir-hi, ja que és una experiència «única» i amb moments molt «significatius». Els andorrans viatjaran amb el conjunt de diòcesis catalanes, que es trobaran a Sant Lorenzo del Escorial. La voluntat dels responsables és «de gaudir de Madrid i de les activitats al voltant del Papa». Així, hi ha «vàries formes de viure aquesta experiència», va comentar Casal, ja sigui ajudant i acompanyant els joves que visitaran Andorra, viatjant a Madrid, o fent les dues coses.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT