PUBLICITAT

Explosió controlada a l'interior del túnel de la Tàpia

  • Els operaris troben material explosiu a la boca nord d'Aixovall, fruit d'una obra antiga de fa uns quinze anys, i alerten al TEDAX
C. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Operaris a l'interior del túnel. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Els operaris que treballen a l'obra del Túnel de la Tàpia del vial de Sant Julià van trobar ahir material explosiu, motiu pel qual van alertar al cos de la Policia. La càrrega explosiva va ser localitzada durant unes tasques de neteja a la boca nord, al costat de la rotonda d'Aixovall.

Fins al lloc dels fets van deplaçar-s'hi un equip del TEDAX (tècnics en desactivació d'explosius), pertanyents al cos de la Policia. Van ser ells els que van fer la confirmació que realment el material trobat era explosiu, concretament Goma 2. La càrrega estava dipositada en un forat de càrrega explosiva. En concret eren dos cartutxos de 500 grams i d'un detonant. Segons van informar fonts de la Policia, el material corresponia a una obra anterior, «d'entre 15 i 20 anys d'antiguitat». La càrrega no va ser detonada durant aquestes obres i ningú es va encarregar d'extreure-la de la zona.

Vist la disposició de l'explosiu, els agents del TEDAX, prenent totes les mesures de seguretat, van realitzar una explosió controlada del material sobre lloc.

L'alerta dels operaris va ser donada cap a les cinc i mitja de la tarda, mentre que l'explosió controlada no es va poder concretar fins les 21 hores. Com a conseqüència els agents de circulació lauredians van haver de tallar els accessos en el moment del fets (carretera general 1 a l'alçada de la rotonda d'Aixovall).

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT