Patint, però victòria

• L'equip de Peñarroya nota la falta de confiança en un moment delicat per al vestidor però s'acaba imposant

Howard intenta saltar per fer cistella davant de Chubrevich, que l'intenta taponar, ahir. al poliesportiu d'Andorra. Foto: TONY LARA

En condicions normals el partit d'ahir contra l'Illescas possiblement s'hauria traduït en un triomf fàcil però amb el vestidor tocat per les dues últimes derrotes el River va patir fins a l'últim instant tot i que al final va fer el que havia de fer: guanyar per mantenir el tercer lloc (70-65).

L'inici va ser preocupant. No pel resultat, ja que l'Illescas en camp moment va distanciar-se, sinó perquè es palpava falta de confiança. D'actitut els jugadors de Peñarroya en van tenir, però no és habitual que jugadors com Sánchez, Johnson o Piru Ros fallin tirs en posicions còmodes. L'anella es feia petita per al River i l'Illescas, amb el sostre Chubrevich manant sota la pintura –vuit punts–i el base Sosa endollat de 6,75 –tres triples, nou punts– van fer que l'equip andorrà anés els primers deu minuts a remolc (15-19).

L'AFICIÓ ESTÀ AMB EL VESTIDOR / L'afició, que ahir va demostrar en un moment delicat per al vestidor que està amb l'equip –700 espectadors–, va poder respirar amb certa tranquil·litat abans del descans. Amb Marín i Casals al parquet l'equip de Peñarroya va iniciar la metamorfosi; la maquinària ofensiva funcionava assegurant, sense buscar els tirs de tres, i amb un parcial de 10-0 va començar a reflectir en l'electrònic la diferència qualitativa que hi ha respecte d'un Illescas que ja no responia, amb Sosa i Chubrevich anul·lats. L'Illescas només va fer una cistella entre el minut 10 i el 16 (28-21), i començava a mostrar símptomes d'equip que lluita per salvar la categoria, i tot i que va millorar en eltram final abans del descans, quan la botzina va alertar que tocava marxar als vestidors es mantenia la diferència de set punts (36-29).

MÉS CONFIANÇA / En la represa l'Illescas va sortir de nou buscant un alt tirme de joc. L'intercanvi de cistelles va ser constant però perquè el River ja notava més confiança. Si abans del descans només Ros havia encistellat un triple –d'un total de sis intents de tot l'equip– en el tercer quart ho van provar, i amb èxit, Holmes, Sánchez i Zamora.

Això obria el ventall de recursos i obligava a l'equip de Toledo a defensar també el tir exterior i quan va començar el darrer periode, després d'un tercer de màxima igualtat, la renta mantenia: vuit punts (54-46).

Arribava l'hora de finiquitar el matx, de demostrar que l'equip respon en els moments importants. L'Illescas, a demanda del seu tècnic, Sergio Jiménez, va ser més agressiu en defensa i fins i tot pressionava quan el River havia de jugar des de la seva pista. Les defenses s'imposaven i en els primers tres minuts tan sols va ser capaç d'anotar Sekou, amb dues cistelles sota la pintura (54-50). La primera jugada del River de jugada no va arribar fins que quedaven 6min 12s per al final, amb un contraatac culminat per Piru Ros (58-50).

L'Illescas, però, es jugava molt també i estava més còmode a la pista. Sense fer soroll va provocar el murmuri a la graderia quan Casas va empatar amb un triple a 3min 41s (60-60). Però Zamora va carregar amb la responsabilitat en atac, va anotar en tres atacs seguits –per un del rival– i en el quart Piru Ros, de tres, obria una diferència de set punts (67-60). Casas va potenciar els nervis en retallar cinc punts però en l'última possessió, amb 68-65, va trepitjar la línia de fora i tothom va poder respirar, per fi, amb tranquil·litat.