PUBLICITAT

Albós i Vilana, 23ens després de dos etapes en la Pierra Menta

  • Els guanyadors van ser els favorits, la parella i també amics Didier Blanc i Kilian Jornet
EL PERIÒDIC
SAVOIA

Periodic
A dalt, el grup en una de les tres ascensions. A sota, Albós (esquerra) i Vilana, ahir en la Pierra Menta. Foto: JOCELYN CHAVY

No és una prova vinculada a la Federació Internacional d'Esquí de Muntanya (ISMF) però per als amants d'aquest esport es tracta d'una de les competicions més exigents i més espectaculars de les que es fan en l'actualitat. Es tracta de l mítica Pierra Menta, que va començar dijous en terres de Savoia (Itàlia) i que té en el Principat un bon grapat de participants, la gran majoria de l'equip nacional.

Les condicions climatològiques estan sent severes aquests dies però ahir, per fi, va lluir el sol en el tram final de la prova (veure foto de dalt) tot i que en l'inici (la instantània de sota, amb Vilana i Albós) va aparèixer la boira sota una tímida nevada. L'espectacle, però, va ser del bo, amb una gran lluita pel podi.

Els 173 equips que hi han en competició van iniciar va iniciar una sèrie de tres petites pujades i baixades fins arribar al punt àlgid, el Pointe du Dard (2490 metres). Els guanyadors van ser els favorits: la parella i també amics Didier Blanc i Kilian Jornet, que van arribar en solitari. En segon lloc van arribar el francès Bon i el suís Anthamatten, que van imposar-se per només quatre segons als italians Eydallin i Trento.

Andorra està en una altra batalla, tot i que igual de patida. Els dos millors exponents tricolors, Joan Albís i Joan Vilana, van arribar en la 24a posició i mantenen una regularitat, ja que en la general ocupen el 23è lloc després de ser els 21ens en una primera jornada de dijous més dura per les condicions climatològiques i el pitjor estat de la neu. «Malgrat tenir una afectació pulmonar i tenint en compte que hi han els millors corredors de l'especialitat del món hem pogut obtenir un bon resultat», va explicar Vilana després de la segona jornada.

Per darrera en la classificació general, també del nostre país, trobem a Manel Pelegrina i Armand Jesús, els 37ens, Xavi Comas i Ferran Vila, 45ens, Joan Turné i el català Guillamó, 56ens, Francesc Poujarniscle i Barrio, 60ens, Xavi Capdevila i l'espanyol Palacio, els 96ens i Jordi Cerro i David Albós, els 105ens.

Avui, amb el cansament acumulat en dos dies, els corredors hauran de fer front a una etapa de 21 km amb uns 1.300m de desnivell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT