PUBLICITAT

Els Verds plantegen un model de gestió basada en els resultats

  • Lozano es compromet a revisar periòdicament el compliment de les promeses electorals
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La candidata dels Verds, Isabel Lozano, avança una de les novetats del seu programa electoral, ahir. Foto: ANA / N. S.

Els Verds d'Andorra volen implementar al país un model de gestió pública basada en els resultats. És per aquest motiu que, tant si entren al Consell General com al Govern, s'han compromès a exigir un control periòdic del compliment de les propostes electorals fixades al programa de cadascuna de les formacions que concorren a les eleccions del 3 d'abril. Per un altre cantó, la candidata dels Verds, Isabel Lozano, va insistir ahir, durant la roda de premsa que va oferir la formació, que la majoria de candidatures van acordar fer el debat nacional el dia 31 de març, per la qual cosa rebutgen la nova data proposada per Televisió d'Andorra per celebrar el debat electoral –el 27 o el 28 de març, en comptes del dia 20 plantejat inicialment. A més, va assegurar que la formació que lidera dóna aquest tema per tancat i va avançar que no farà més declaracions respecte a aquest tema, ja que no vol «perdre el temps en debats estèrils, que poc aporten a la ciutadania».

La cap de llista dels Verds va afirmar que, en la majoria de societats democràtiques modernes, s'estan introduint innovacions en la forma de governar i s'adopten mesures de transparència per procurar rendir comptes amb els ciutadans. Seguint aquesta línia, els Verds proposen que el nou Govern estigui controlat seguint un model de gestió amb base als resultats. Lozano està convençuda que aquesta mesura permetria que tant el Govern com el Consell General «retrobessin la confiança dels ciutadans».

s'ha acabat parlar del debat / Pel que fa al debat nacional, la líder dels Verds va explicar que no accepten la nova data proposada per RTVA per celebrar-lo i que continuen treballant, juntament amb Demòcrates per Andorra (DA) i Andorra pel Canvi (ApC), per tal d'organitzar un debat alternatiu, obert al públic i a tots els mitjans de comunicació que ho desitgin, per al dia 31. «No som al mercat de Calaf», va dir Lozano pels estira i arronsa al voltant de la data del debat. La candidata va afegir que, de la mateixa manera que l'ens públic ha pogut canviar la data per al 27 o 28 de març, també té recursos per celebrar el debat el penúltim dia de campanya –el dia 31 que proposaven ells mateixos, al costat de DA i ApC.

A més, Lozano va assegurar que la formació que lidera dóna aquest tema per tancat i, des de les seves files, no es faran més declaracions al voltant d'aquesta qüestió, ja que «cal parlar del que preocupa a la gent».

En la roda de premsa d'ahir, que els Verds van celebrar a l'Hotel Plaza d'Andorra la Vella, Lozano també va explicar que els integrants de la formació que representa no seguiran una disciplina de partit quan votin en les circumscripcions parroquials als pròxims comicis. «No som sectaris, cadascú pot exercir les seves idees», va afirmar, i tot seguit va insinuar que, dels que eren a la taula, cadascun podia representar perfectament una opció diferent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT