PUBLICITAT

Vives demana «sentit social» als candidats

  • El copríncep insisteix que cal mantenir l'estat del benestar, que és cosa de tots
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les autoritats, tant comunals com nacionals, visiten un dels pisos de la Fundació Clara Rabassa, ahir. Foto: TONY LARA

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va demanar «sentit social» a la ciutadania, i més especialment als candidats tenint en compte l'imminent inici del període electoral. En aquest sentit, va expressar el desig que malgrat la crisi econòmica que travessa el país es mantingui «al màxim», si no es pot fer créixer, l'estat del benestar del què gaudeix Andorra, que pensa és «un bon representant del benestar social», ja que és un país «que es fa responsable de les necessitats socials». Vives va fer aquestes declaracions ahir en la inauguració de sis pisos tutelats per a gent gran i persones amb mobilitat reduïda de la Fundació Clara Rabassa, que va valorar molt positivament i troba «significatius» del país.

Però aquest «sentit social» no només l'ha de tenir el sector públic, segons va manifestar el copríncep episcopal, que va recordar que «som tots que ho podem fer» i que aquesta dimensió social ha de ser «transversal». Així, va animar a «excel·lir en fundacions», a compartir les riqueses que s'han aconseguit. «No hem d'esperar que tot ho faci l'Administració», va sentenciar. I és que els diners «són per moure'ls i donar felicitat a la gent».

En aquest sentit, la Fundació Clara Rabassa, que «ha sabut trobar el camí de l'excel·lència en el servei a la gent gran», hauria de servir d'exemple per a d'altres.

En el seu torn, el cap de Govern i candidat a la reelecció, Jaume Bartumeu, va fer una valoració «extremament» positiva de la iniciativa de la Fundació Clara Rabassa, tot recordant que el Comú d'Andorra la Vella també «ha desplegat una activitat important al Calones», en l'àmbit de l'atenció a la gent gran. Bartumeu va reprendre el discurs del copríncep tot assegurant que iniciatives com la que s'inaugurava ahir de pisos tutelats per a la gent gran «no es poden fer» seguint un criteri exclusivament de «rendibilitat econòmica». Així mateix, va assegurar que el Govern donarà «total suport fins allà on es demani» per mantenir els pisos recentment inaugurats i va assegurar que allà on no arribi la fundació, «hi arribarà l'Administració». Bartumeu va reconèixer que ara encara no serà necessària la intervenció del Govern, ja que els pisos són nous.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT