PUBLICITAT

La capital abonarà 850.000 euros als bancs pel conflicte de les taxes

  • Les dues parts acorden que el Comú retornarà l'import a partir de la liquidació del 2011
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El cònsol menor i Ferrer durant el Consell celebrat ahir. Foto: ANA / M.T.

El Comú d'Andorra la Vella i les entitats bancàries han arribat a un acord per tal de fer efectiva la sentència judicial del novembre del 2009, la qual va ser ratificada pel Tribunal Superior al març de l'any passat. Aquesta resolució donava la raó als bancs en la seva demanda per una aplicació de les taxes per enllumenat i higiene pública de l'any 2009, les quals consideraven excessives i fora de la llei. Finalment, les dues parts han acordat que la Corporació aboni un total de 849.869 euros per a acatar la sentència.

La xifra d'aquesta resolució judicial assolia els 1,4 milions d'euros en concepte de retorn de taxes que els bancs van abonar a la Corporació. Però tal i com va informar ahir la cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, durant el la sessió de Consell de Comú celebrat ahir, finalment la quantia a retornar s'ha fixat en els 849.869 euros. La diferència restant, prop de 600.000 euros, és el que s'ha pactat com a taxes reals de l'any de la discòrdia, el 2009.

Ferrer va informar que el retorn dels 850.000 euros es realitzarà a partir de la liquidació de les taxes generals (no només d'enllumenat i higiene), d'aquest 2011. És a dir, que a l'hora de presentar els comptes al banc per les taxes, se'ls restarà aquesta partida. Només en el cas d'una oficina bancària que ha tancat les seves portes es procedirà a fer un pagament a través de xec.

D'aquesta manera queda resolta la sentència del 2009, tot i que la Cònsol va recordar que encara queda pendent la demanda pel mateix afer realitzada per les entitats bancàries, però en aquest cas del 2010. Cara el 2011 la Corporació ha realitzat alguns canvis i s'ha adaptat a sentències relacionades amb altres comuns per tal d'evitar l'obertura d'un nou procés judicial.

sense compartir la sentència / Tant la majoria com l'oposició es van mostrar d'acord en manifestar que no comparteixen la resolució judicial, tot i acceptar-la. El líder de la minoria, Pere Cervós, va anar més enllà al assegurar que aquesta situació és fruit de la «mala gestió i l'herència del Partit Socialista».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT