PUBLICITAT

Nou reglament per eliminar les barraques del paisatge urbà

C. G.
ANDORRA LA VELLA

La capital va aprovar ahir en sessió de Consell de Comú un nou reglament per tal de regular els coberts d'horticultura de la parròquia, és a dir, les barraques. La normativa entrarà en vigor la setmana vinent, després de la seva publicació al BOPA, i serà aplicable a partir dels sis mesos.

Un cop transcorregut aquest període totes les barraques hauran d'estar adaptades al Reglament, que planteja aspectes com que no podran superar una alçada de dos metres, no podran ésser pintades amb colors estridents ni fabricar-se amb residus. La intenció és que quedin integrades en l'entorn paisatgístic de la parròquia i evitar l'actual aspecte «llastimós» que provoquen, segons va definir ahir el conseller delegat de Serveis Públics i Urbanisme, Antoni Armengol.

Armengol va exposar que han pensat en els circuits de l'Anella Verda i en com les barraques generen un impacte negatiu als turistes a l'hora de realitzar el Reglament. La Corporació no disposa d'una quantia del nombre de barraques, però sí que va informar que cap d'elles compleix la normativa actual i que la majoria es troben als recs de l'Obac i del Solà.

D'altra banda, el Comú també va aprovar un pla parcial relatiu a la zona que hi ha entre el Lycée i l'estadi Comunal, perquè esdevingui sòl urbà consolidat. D'aquesta manera, i en cas que els privats ho volguessin, podria esdevenir la «continuació natural» de l'actual projecte urbanístic de la Seu de la Justícia, va exposar Ferrer. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT