PUBLICITAT

La Llei de seguretat i salut laboral reduïrà els accidents

  • Un inspector de treball recorda que durant el 2010 hi va haver uns 4.000 sinistres
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Adolf Tugues durant l'esmorzar d'innovació celebrat ahir. Foto: SFG

L'inspector de treball del Govern d'Andorra, Adolf Tugues, va explicar en el marc del 32è Esmorzar d'innovació amb el títol Seguretat i treball: binomi (in)divisible, els avantatges que comporta per a les empreses la implementació de la Llei de seguretat i salut en el treball. Tugues va incidir en la importància de la conscienciació dels beneficis que pot aportar la llei i que podrien ajudar a reduir els 4.000 accidents laborals que es van registrar durant el 2010. Tugues va explicar els beneficis que aporta a l'empresa la implementació de la Llei de seguretat i salut en el treball, que estarà en aplicació plena el 2013. En aquest sentit, va explicar que «aquesta Llei pretén que la feina sigui adequada, i això vol dir segura», alhora que representa la implementació de diversos aspectes obligatoris però que «aporten un valor. Per exemple, posar-se el cinturó al cotxe o el casc a les motos».

Sobre la situació d'Andorra va explicar que hi ha unes 6.040 empreses –un 85% de les quals amb menys de 10 treballadors–, que hi ha 4.000 accidents laborals a l'any (2010), poca cultura preventiva, una conjuntura econòmica difícil i la manca d'un reglament de la normativa. Per això, Tugues va afirmar que la Llei ha de servir per disminuir el ràtio de nombre d'accidents per nombre d'assalariats que està en tendència descendent, excepte l'any 2004 que hi va haver un repunt.

L'inspector de treball del Govern va donar un seguit d'elements clau per establir un sistema preventiu a les empreses, que afecta des de l'estratègia empresarial, l'estructura organitzativa (definint responsabilitats, funcions i competències), realitzar una avaluació de riscos fins a establir procediments i protocols d'actuació i establir avaluacions de resultats d'aquestes polítiques i redefinir-les si cal. En el marc de les actuacions preventives bàsiques, Tugues va recomanar fer avaluació de riscos i planificació preventiva; informació i formació; control de les condicions de treball; control de les emergències; investigació d'accidents; i coordinació i cooperació empresarials.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT