PUBLICITAT

El Centre Andorra Sostenible rep 7.500 usuaris durant el 2010

  • Amb l'ús de la bicicleta elèctrica s'han emès uns 20 kg. de CO2
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Centre Andorra Sostenible va rebre durant el 2010 prop de 7.500 visites –més de 3.000 eren escolars–, i la seva pàgina web www.sostenibilitat.ad va registrar més de 20.000 entrades. El Centre Andorra Sostenible, vinculat al Departament de Medi Ambient del Govern, permet informar-se i documentar-se sobre qualsevol aspecte relacionat amb el medi ambient. Està obert a la col·laboració amb totes les entitats i persones d'Andorra que portin a terme iniciatives en l'àmbit de la sostenibilitat.

Els principals temes que es van tractar en forma de tallers a les escoles són la gestió racional dels residus, l'estalvi d'aigua i el canvi climàtic. Com a novetat del 2010, es va estrenar un taller sobre les energies renovables i la construcció sostenible amb la Casa dels enginys. Es tracta de la maqueta d'una casa on hi ha elements demostratius com plaques solars fotovoltaiques i tèrmiques, vidres i parets de diferent capacitat d'aïllament, un hivernacle o un aerogenerador, entre altres. S'adreça als alumnes d'11 a 15 anys i durant el darrer trimestre de l'any passat el van utilitzar prop de 300 escolars. El Govern va assenyalar en un comunicat que les activitats més destacades van ser la setena bicicletada feta a Sant Julià al setembre amb motiu de la celebració de la setmana europea de la mobilitat sostenible, on hi van participar gairebé 200 persones; l'exposició itinerant L'Andorra dels paisatges que va circular per totes les parròquies des de finals del 2009 i que, durant el 2010, van visitar de manera guiada 265 alumnes; i la projecció de la pel·lícula Océanos, al mes de juny, va aplegar prop de 200 persones.

També s'informava que amb la bicicleta elèctrica utilitzada pel personal del Centre ja s'han fet més de 100 quilòmetres i es calcula que s'han deixat d'emetre més de 20 quilograms de CO2 a l'atmosfera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT