PUBLICITAT

La Fundació Clara Rabassa inaugura sis pisos tutelats per a gent gran i discapacitats

  • La inversió per tirar endavant el projecte ha estat d'uns 400.000 euros
  • Un dels apartaments ja està llogat, i s'espera que la resta s'ocupin aviat
17032011_clara
Vives i Bartumeu han inaugurat els pisos en presència de la ministra Sílvia Bonet. Foto: TONY LARA
La Fundació Clara Rabassa ha inaugurat aquest dijous sis pisos tutelats destinats a gent gran, discapacitats o persones amb dependència. Es tracta d'una iniciativa pionera al país que permet complementar l'oferta residencial que té la Fundació i que ofereix una forma de vida més autònoma però sabent que es compta amb l'assistència del personal de la residència en tot moment. Tant el cap de Govern, Jaume Bartumeu, com el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, han lloat les noves instal·lacions destacant aquesta "nova dimensió" que ofereixen, i el fet de sorgir de la iniciativa privada. Es tracta de sis habitatges d'entre 40 i 65 metres quadrats, amb oferta tant per persones soles com per parelles, i dos d'ells adaptats per persones amb cadira de rodes.

La presidenta delegada de la Fundació Clara Rabassa, Roser Jordana, ha volgut destacar que la construcció d'aquests pisos s'ha fet "seguint l'esperit i la voluntat de la fundadora" i ha volgut destacar que seran molt flexibles a l'hora d'estudiar els casos de les persones interessades. En aquest sentit, ha explicat que el preus del lloguer s'estudiaran en funció de les necessitats de cadascú. De moment ja hi ha un llogater, que és una persona jove amb una disminució física i que ocuparà un dels pisos adaptats, i Jordana ha dit que espera que la resta d'habitatges es puguin adjudicar en un futur pròxim.

Els pisos, que han tingut un cost aproximat de 400.000 euros, s'han fet a la tercera planta de l'edifici Clara Rabassa, en un espai de 300 metres quadrats que fins fa poc estava llogat per l'INAF i que era difícil tornar a trobar llogater, tal com ha indicat la presidenta delegada.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha destacat el fet de tractar-se d'una iniciativa social privada i, en aquest sentit, ha dit que en un moment o altre hi haurà d'haver una intervenció subvencionadora per part de l'administració pública per evitar que les instal·lacions de Clara Rabassa decaiguin, i ha assegurat que "així es farà". Tot i que considera que de moment encara tenen una temporada llarga de vida, ha promès que quan els equipaments s'hagin de renovar, "si la Fundació no hi arriba, hi arribarà el Govern".

De la seva banda, el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, que és president de la Fundació tot i que té el càrrec delegat en la persona de Roser Jordana, ha destacat "els anys de servei i d'excel·lència" de la residència Clara Rabassa, així com "la nova fórmula" que representen els pisos que aquest dijous s'han inaugurat. A més, ha aplaudit la bona harmonia que hi ha entre la iniciativa privada i la pública pel que fa a l'acció social.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT