PUBLICITAT

Els preus pugen un 0,2% al febrer i situen l'IPC a l'1,9%

  • Mantenen un efecte moderador els grups roba i calçat, salut, béns i serveis diversos
  • Tenen comportament a l’alça esbarjo, mobles, transport, habitatge i hoteleria i restauració
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


Els preus han augmentat un 0,2% al mes de febrer, situant l'IPC anual a l'1,9%. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística. Aquest mes de febrer s’ha registrat una variació mensual del 0,2%, quan al mateix mes de l’any passat va ser del -0,1%. La variació acumulada al mes de febrer del 2011 és del 0,2%.
Les dades mostren que mantenen un comportament a l’alça els grups que tenen variacions mensuals que pugen quan l’any anterior baixaven: esbarjo i mobles, i els que pugen més que l’any anterior: transport, habitatge i hoteleria i restauració. En canvi, mantenen un efecte moderador els grups roba i calçat, salut, béns i serveis diversos, alimentació i ensenyament.

La variació mensual de l’IPC del febrer del 2011 és del 0,2%. Les dades mostren les aportacions positives de l’alimentació, l’habitatge, els mobles, el transport, l’esbarjo, espectacles i cultura, i hotels i restaurants. Els grups que repercuteixen negativament són la roba i calçat i els béns i serveis diversos. Els grups salut i ensenyament no tenen aquest mes de febrer cap repercussió en l’índex.

D'altra banda, la inflació subjacent, que és aquella que es calcula sense tenir en compte ni els productes frescos ni els productes energètics, baixa una dècima i registra un -0,3%. Així al mes de febrer, s’incrementa fins al 2,2% la diferència entre l’IPC i la inflació subjacent.

Pel que fa a la comparativa amb l'IPC dels països veïns, l’interanual d’Espanya del mes de febrer puja tres dècimes i se situa al 3,6% (gener 2011, 3,3%) després de registrar una variació mensual del 0,1% (febrer 2010 -0,2%). En canvi, l’IPC interanual de França d’aquest mes de febrer baixa d’una dècima i registra un 1,7% (gener 2011, 1,8%) després de registrar aquest mes una variació mensual del 0,5% (febrer 2010 0,6%).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT