PUBLICITAT

DA vol ampliar la cobertura sanitària dels estudiants més enllà dels 25 anys

  • Martí apunta que cal treballar per garantir el compliment del trilateral
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Saboya, Martí i Riva durant l'acte de precampanya de Demòcrates per Andorra a Barcelona, ahir al vespre. Foto: ACN / PERE FRANCESCH

Demòcrates d'Andorra (DA) proposa reformar la llei de la CASS per –entre d'altres canvis– ampliar la cobertura sanitària dels estudiants més enllà del límit de 25 anys actualment establert. Així ho va explicar ahir el candidat demòcrata, Toni Martí, en un acte a Barcelona on també va proposar treballar per garantir el compliment del tractat trilateral i reformar l'Oficina de Turisme de la capital catalana per atendre les necessitats administratives dels andorrans.

Seguint la línia iniciada pels socialdemòcrates a les eleccions del 2009, els demòcrates van portar ahir la campanya a Barcelona, lloc de residència de bona part dels estudiants universitaris andorrans. Martí, la candidata de DA a Andorra la Vella, Sílvia Riva, i el número 11 de la llista nacional, Gilbert Saboya, van protagonitzar l'acte demòcrata a la capital catalana.

«Hi ha estudiants que estan fent una carrera i es queden descoberts, perquè no tenen feina i no estan coberts per la seguretat social andorrana. Això canviarà», va assegurar Martí. Tant el líder de DA com Riva es van voler mostrar propers als estudiants andorrans residents a Barcelona, especialment amb aquells que, havent complert els 25 anys i no tenir una feina estable, es troben sense cobertura sanitària.

L'altre punt fort del discurs de Martí a la capital catalana va ser el trilateral. El tractat garanteix que els andorrans rebin el tracte dels ciutadans comunitaris a França i Espanya, però el líder de DA va assegurar haver constatat que l'aplicació és força deficient. «No és que hi hagi problemes, hi ha unes relacions excel·lents amb Espanya, però hem detectat que a l'hora de l'aplicació [del trilateral] hi ha dificultats», va declarar Martí. Entre les deficiències en l'aplicació del trilateral a Espanya el candidat de DA va posar com a exemple les «dificultats per obtenir el número d'identificació per a estrangers».

Reconvertir l'oficina de turisme / En un vessant més pràctic, els demòcrates proposen reconvertir l'oficina de turisme del Principat a Barcelona de tal manera que també pugui atendre els tràmits administratius que han de dur a terme els andorrans residents a Catalunya. Els plans de DA passen perquè l'oficina compti amb una persona que atengui els problemes administratius dels andorrans a Barcelona i que tingui comunicació directa amb l'ambaixada d'Andorra a Madrid.

A l'acte, celebrat en un hotel del Paral·lel, hi van assistir, segons va informar l'ANA, una vuitantena de persones. Avui serà el torn de Jaume Bartumeu i el Partit Socialdemòcrata que també es desplaçaran a Barcelona per presentar les propostes programàtiques.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT