PUBLICITAT

Proposta per crear el subsiti d'atur contributiu

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La reunió de Bartumeu amb representants de l'USdA, ahir. Foto: TONY LARA

Els socialdemòcrates aposten per crear un subsidi d'atur de caràcter contributiu, així com per suprimir l'acomiadament no causal. Aquestes són algunes de les propostes que el candidat socialdemòcrata va explicar al secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, durant la reunió que van mantenir ahir a la tarda. Jaume Bartumeu va expressar la voluntat de desenvolupar el marc jurídic en matèria laboral i sindical,una qüestió que ha quedat pendent aquesta darrera legislatura.

Bartumeu va reiterar la voluntat del PS de modificar l'actual procediment d'acomiadament per suprimir l'acomiadament no causal i establir un sistema basat en l'acomiadament justificat o disciplinari i en l'acomiadament per causes objectives. A més, va afegir que cal modificar la Llei qualificada de llibertat sindical i la Llei del codi de relacions laborals, amb la finalitat de potenciar el paper dels sindicats i permetre «una veritable negociació col?lectiva entre organitzacions empresarials i sindicals».

El candidat socialdemòcrata va insistir en el fet que cal establir l'obligatorietat de formalitzar per escrit els contractes laborals, així com que cal crear una assegurança d'atur, de caràcter contributiu, per pal·liar els efectes que la situació de desocupació involuntària té sobre les persones que la pateixen i sobre les seves famílies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT