PUBLICITAT

Recaptació de 18 milions pel nou impost sobre la renda

  • La mesura, que afecta als no residents, entrarà en vigor l'1 d'abril
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
López i Bartolomé després de la sessió del Consell de Ministres, ahir Foto: N.M. / ANA

El nou reglament d'Impost sobre la renda dels no residents entrarà en vigor el proper 1 d'abril. A partir de llavors, totes les factures dels empresaris no residents tindran una retenció del 10%. El ministre d'Economia i Finances, Pere López, va informar ahir durant la compareixença posterior a la reunió del Consell de Ministres que les previsions de l'Executiu apunten cap als «17 o 18 milions d'euros de recaptació fins a finals d'any». A partir de llavors, les previsions per a tot un any assenyalen una recaptació de 24 milions d'euros.

López va informar que el control de l'aplicació d'aquest nou impost es podrà dur a terme gràcies a la creació de l'Agència Andorrana Fiscal i de Fronteres, legalment en vigor des de fa dues setmanes, i que està integrada pel cos duaner i pel departament de Tributs. «Elaboren un treball coordinat i ja estan connectats» gràcies a la instal·lació de nous programes informàtics, va explicar el ministre.

López va garantir que les mesures de control definides són les pertinents. Segons va informar tots els empresaris que creuen la frontera estan obligats a declarar, i a partir de l'1 d'abril hauran de presentar una factura on aparegui l'import total de l'actuació o servei que venen a fer al Principat, així com la part corresponent al 10% que serà liquidada per la nova administració tributària.

igualtat de condicions / El ministre va recordar que l'aplicació d'aquest reglament «posa en igualtat de condicions els empresaris andorrans amb els forans», ja que quan els primers operen a l'estranger han de pagar aquest mateix impost, que en el cas espanyol és del 18% i en el cas de França pot arribar a ser del 33%. López també va exposar que el nou impost sobre la renda dels no residents és un pas «essencial» per a la signatura dels convenis per evitar la doble imposició i es converteix en «un element de protecció» mentre aquests acaben de concretar-se i consolidar-se.

Aquesta mesura s'inclou dins les tres lleis de fiscalitat directa aprovades el passat 29 de desembre. Pel que fa a l'impost de societats i l'impost sobre activitats econòmiques, queden subjectes a l'aprovació de la llei de l'IVA.

Finalment, el ministre, acompanyat pel portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va informar que a partir d'avui mateix enviaran tríptics informatius a entitats que puguin veure's afectades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT