PUBLICITAT

L'ACA "fitxa" un pilot nou per al programa 2011 i en seran onze

  • El jove Albert Ayllon entra en el júnior de ral·lis i l'entitat de Cases també crea un de Fórmula per a Loan
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Loan i el monoplaça que pilotarà en la Fórmula-4 gala, en la presentació del cotxe al febrer a l'Illa Carlemany.
Foto: ÀLEX LARA

La planificació de la temporada esportiva 2011 de l'Automòbil Club d'Andorra ja està pràcticament aprovada i comptarà amb un pilot més que el curs passat en els programes de formació dels pilots.

L'entitat que presideix Josep Maria Cases tindrà en les seves files la jove promesa Albert Ayllon, participant l'any passat en el Ral·li d'Andorra, que ingressarà en el en el programa ACA júnior de ral·lis.

L'altra novetat destacada en la planificació és la creació d'una nova secció, el programa ACA Fórmula, per donar cabuda a Àlex Loan, qui ha donat el salt del kàrting al Campionat de França de Fórmula-4.

En total són 11 els pilots per a la nova campanya automobilística repartits en cinc programes, basats en la promoció dels pilots i que es basa en l'experiència, la trajectòria i el talent alhora d'entrar en l'organigrama. El júnior G.SèriesBPA per edats compreses entre els 16 i els 23 anys i destinat al pilotatge sobre gel que ja ha finalitzat ha tingut a Cristian Mayoralas, Guillaume Jordà, Joël Capdevila, David Cortés, Àlex Loan, Miquel Font i Marcel Besolí com a integrants. Tots ells s'han pagat el 100% del pressupost i una vegada finalitzada la temporada han rebut un 30% del total com ajut, a més de rebre una orientació esportiva i un seguiment del curs, una orientació tècnica per millorar el pilotatge i la tramitació de la llicència esportiva.

El programa júnior de ral·lis que començarà en breu comptarà amb Marcel Besolí a més del ja citat Ayllon. A aquest opten pilots d'entre 18 i 26 anys amb o sense experiència i aquests s'han de pagar el 100% del pressupost a canvi de rebre la coordinació esportiva prèvia i durant les proves, jornades de formació específica i seguiment i difusió de la temproada en mitjans de comunicació. Està destinat a corredors de Volant RACC –que no tindrà cap representant– i de la Copa Recosap que disputaran Besolí i Ayllon.

El júnior de kàrting, destinat a pilots que facin el Català i/o l'Espanyol i el representarà Àlex Machado, que competirà en els dos certàmens a més de fer la Winter Cup, les World Series i la Copa de Campions. L'ACA s'encarregarà de fer una orientació i un seguiment de la campanya, difusió en premsa i la tramitació de la llicència esportiva.

BERCIANOS CORRERÀ L'IRC / Joan Carchat i Àlex Bercianos estaran en el programa ACA d'alt rendiment per a corredors d'entre 18 i 28 anys que hagin sortit de programes de joves promeses de l'entitat presideix Cases. Tots dos rebran un ajut del 50% del pressupost si acaben fent el mínim de proves exigides per puntuar i rebran la llicència, el seguiment en mitjans de comunicació i orientació esportiva i de tècnica. Carchat farà l'Espanyol de Suzuki Swift i Bercianos, tot i que no està confirmat, farà l'Intercontinental Rally Challenge.

LOAN, A LES 24H D'SPA / Per últim Loan serà l'únic integrant del programa ACA Fórmula. Les condicions seran les mateixes que per al de kàrting –orientació i seguiment de la temporada, difusió em premsa i llicència– i haurà no rebrà cap ajut econòmic per cobrir el pressupost. Loan té previst fer el Nacional Francès de Fórmula 4, el Grand Prix de Pau i les 24 Hores d'Spa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT