PUBLICITAT

El Govern descarta una regulació específica per a vidents i 'tarotistes'

  • Obert un únic expedient per un cas que es troba en situació irregular
  • Aquestes activitats s'han d'inscriure al Registre de Comerç i Indústria
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La fira esotèrica a la parròquia de Sant Julià de Lòria, en una edició anterior. Foto: EDUARD COMELLAS

El Govern té obert un únic expedient sancionador contra un vident en situació irregular. Més enllà d'aquest cas puntual, tant l'Administració central com les comunals han treballat els últims deu anys per regularitzar les activitats relacionades amb l'esoterisme, la vidència i el tarot. Precisament fa uns dies, el Raonador del Ciutadà va fer públic l'informe corresponent a l'any passat, en què recomanava una regulació específica per a aquest tipus d'activitat. Així i tot, el Ministeri de Turisme, Comerç i Indústria, amb competències sobre una activitat que s'insereix en aquests moments dins del sector comercial, descarta ara per ara una reglamentació pròpia.

PROLIFERACIÓ L'ANY 2000
L'any 2000, el Servei d'Inspecció de Comerç va iniciar una campanya de control sobre aquelles persones que oferien serveis relacionats amb la vidència, el tarot i altres activitats similars. El motiu de començar aquesta campanya va ser una proliferació notable dels anuncis relacionats amb aquest tipus d'activitats.

Els resultats d'aquesta acció van comportar que algunes d'aquestes persones sol.licitessin l'autorització i el registre de les seves activitats, tant als comuns respectius com al Registre de Comerç i Indústria del Govern. Altres, en canvi, van preferir aturar la prestació d'aquests serveis, com a mínim "aparentment", segons van confirmar fonts del Govern a aquest rotatiu. Sigui com sigui, des de l'Administració es té constància que algunes de les persones implicades en aquestes activitats van optar per oferir els seus serveis des de l'estranger, concretament, des de la Seu d'Urgell o Ax-les-Thermes.

En aquell moment, i fins a l'actualitat, el Govern va entendre que la realització d'aquestes activitats s'havia de registrar aplicant el procediment administratiu habitual, sense entrar, per tant, en una reglamentació específica. Així doncs, si una persona vol prestar serveis d'aquest tipus, ha de presentar la seva sol.licitud d'obertura de comerç a l'Administració comunal competent, que inicia la tramitació conjuntament amb el Govern. Aleshores, si la persona i l'establiment on es vol portar a terme l'activitat compleixen els requisits establerts, les dues administracions autoritzen i inscriuen el nou negoci.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT