PUBLICITAT

Bartumeu es nega a "regatejar" places que afecten la seguretat ciutadana

  • El candidat del PS creu que s'han d'estudiar detingudament les plantilles de Policiai Bombers
  • El programa socialdemòcrata aborda la situació dels estudiants sense CASS
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


10154_esmorzar2
El cap de Govern en funcions i candidat del PS, Jaume Bartumeu, durant l'esmorzar amb la premsa. Foto: ANA / N. M.
El cap de Govern i candidat a la reelecció pel Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha parlat aquest dimecres al matí sobre l'estat de l'Administració pública, i ha dit que el PS "no regatejarà" en la contractació del personal que sigui necessari, i que "no aprimarem ideològicament l'Estat". Ha fet aquestes declaracions en un esmorzar amb la premsa on ha indicat que "si amb la revisió acurada de les plantilles i plans d'horaris dels Bombers i la Policia, veiem que falten places per cobrir, no regatejarem". Tot i així ha anunciat que aquesta mateixa setmana s'ha fet pública la jubilació del director del departament d'Ordenament Territorial, Eron Estany, i mentre el seu adjunt, Esteve Comes, ocuparà el càrrec, la plaça de Comes no es cobrirà perquè s'ha fet una reorganització del ministeri. Durant la trobada també ha parlat de la demanda dels Estudiants sense CASS, dels moviments "poc coherents" dels candidats de Demòcrates per Andorra, i de les conseqüències que no existeixi una llei de finançament de partits polítics.

Bartumeu ha respost a les declaracions del candidat de Demòcrates per Andorra sobre la reducció de la despesa del l'Administració en prop d'un 20%, indicant que "cal ser coherents" i especificar com ho faran. Ha dit que el PS no diu el que la gent vol sentir i que ja van fer una reducció de la despesa retallant-se el sou en un 12%. Pel que fa a la contractació de personal dels cossos especials de l'Administració, Bartumeu ha indicat que no s'hi regatejarà si es detecta que hi ha places que cal cobrir. L'explicació ve per la necessitat de mantenir un Estat fort i que asseguri tant la seguretat i qualitat dels ciutadans d'Andorra com mantenir el model de seguretat jurídica de cara als inversos que es volen atraure. Per això ha dit que "no podem dir que volem acollir inversió estrangera i no mantenir els estàndards de qualitat ciutadana".

En l'esmorzar amb els periodistes, Bartumeu també ha parlat de la demanda dels Estudiants sense CASS, que volen continuar estant assegurats quan passen dels 25 anys, i ha afirmat que el seu programa electoral ja contempla que cal encarar aquesta situació. Ha indicat que és una de les qüestions que cal revisar de la Llei de la CASS, però que no és un problema nou de la reforma que es va fer, sinó que ja era així abans i amb la reforma no es va solucionar.

Sobre l'enquesta electoral encomanada per Demòcrates per Andorra i feta pública aquest dimarts, Bartumeu no ha volgut fer cap comentari perquè "no hem pogut accedir als resultats de l'enquesta, sinó només a la informació facilitada per DA". A més ha indicat que per al Partit Socialdemòcrata l'enquesta que val "és la del 3 d'abril". Quant a DA, però, ha criticat que "no s'acaben de posar d'acord entre ells" i que fan actes de "precampanya comunal, com anunciar la senyalització dels aparcaments".

D'altra banda, el candidat ha criticat que la manca d'una llei que reguli el finançament dels partits polítics fa que les possibilitats econòmiques de cada un d'ells puguin influir en els resultats electorals. Quant a la possibilitat de posar anuncis dels partits polítics a la televisió pública, ha dit que seria un error que RTVA ho acceptés perquè es donaria prioritat als partits més rics, i que és una qüestió que es podria regular per llei per "preservar de la capacitat econòmica".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT