PUBLICITAT

Un sondeig de DA dóna a Martí un 7,31 de valoració

  • La formació diu que el seu líder està «dos punts per sobre la resta de candidats»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Martí, dilluns passat, a l'acte dl 18è aniversari de la Constitució Foto: ÀLEX LARA

A l'espera que es facin públiques les enquestes oficials del Centre de Recerca i Estudis Sociològics, Demòcrates per Andorra (DA) va avançar ahir la seva pròpia enquesta sobre la situació política –bé, de fet, només les dades que es refereixen a la plataforma i als seus candidats. En aquestes dades el candidat demòcrata, Toni Martí, és el més ben valorat per la ciutadania, amb un 7,31 sobre 10 de valoració. Segons DA, l'enquesta evidencia les ganes de canvi de Govern de la ciutadania: un 65,2% creuen que seria positiu un canvi a l'Executiu.

La nota que obté Martí, un 7,31, està, segons DA, dos punts per sobre a la que obtenen la resta de candidats –per bé que aquesta no es va fer pública. L'enquesta també reflecteix que Demòcrates per Andorra és la formació més ben valorada de totes les que concorreran a les urnes el 3 d'abril. La plataforma obté una nota mitjana de 5,7, «més de mig punt per sobre el segon partit més ben valorat», segons el comunicat de premsa emès ahir per DA. En l'únic que el cap de Govern en funcions i candidat del PS, Jaume Bartumeu, supera Martí és en la notorietat i el grau de coneixement: Un 89,6% assegura que coneix al candidat de DA, un percentatge que segons la plataforma és «lleugerament» més baix que el que obté Bartumeu. La interpretació d'aquest lleugerament, és clar, és lliure.

L'enquesta –que en línies generals és molt favorable per als interessos de DA i augura un futur prometedor a les candidatures demòcrates– evidencia les ganes de canvi que hi ha a la societat: un 65,2% dels entrevistats es mostra favorable a que hi hagi un canvi de Govern. Tot plegat també es tradueix en la intenció de vot: «Un 29% votaria DA mentre que el segon partit [el PS, se suposa] obtindria un 38%». La resta de formacions que concorren als comicis –Andorra pel Canvi i Verds– obtindrien un 13% dels sufragis en el seu conjunt. Cosa que significa que o els Verds dupliquen els vots obtinguts fa dos anys o Eusebi Nomen molt probablement s'asseurà al Consell General la propera legislatura.

Tot i que un 49% votaria les candidatures de DA, només un 38,5% vol que Martí sigui el proper cap de Govern. Amb tot, aquest percentatge se situa sensiblement per sobre del 28,9% que, segons els resultats de l'enquesta, voldrien que un dels altres tres candidats liderés el futur Executiu.

El 40,4% són de centre / L'enquesta, realitzada entre els electors de les set parròquies, revela que el 40,4% dels entrevistats se situen en el centre polític en l'escala ideològica d'esquerra a dreta. Un 13,9% se situa al centreesquerra i un 12,2% al centredreta. Les dades en qüestió són fruit d'unes 600 enquestes telefòniques realitzades entre el 28 de febrer i el 3 de març per l'empresa Institut d'Opinió 2000. L'estudi d'opinió també revela que els dos problemes que més preocupen els electors enquestats són la crisi econòmica, escollida com el problema principal per un 46,4% dels enquestats, i el treball, assenyalat com a problema per un 40,4%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT