PUBLICITAT

Els demòcrates aposten per una obertura «total, però gradual»

EL PERIÒDIC
CANILLO

El número dos de DA per Canillo, Martí Salvans, va proposat ahir modificar la Llei d'inversió estrangera de tal manera que sigui més oberta i només es deixin tancats els sectors que afecten el medi ambient i la seguretat del país. Per a la resta de sectors, DA proposa «una obertura total però gradual».

D'altra banda, Salvans va proposar que en quatre anys la despesa del pressupost de l'Estat passi d'un 80% a representar un 60%. De la seva banda, la número u de la llista, Celine Mandicó, considera que s'ha de crear una llei d'atenció social per regular l'accés a les prestacions. La número cinc de la llista nacional, la canillenca Mònica Bonell, ha dit que s'impulsaran els clubs de producte d'Andorra Turisme per afavorir la complicitat entre el sector privat i el públic.

Pel que fa a polítiques socials, es vol crear una llei d'atenció social, i fer que la CASS sigui sostenible potenciant el control dels abusos. Celine Mandicó també va proposar que en matèria d'educació es renegociï el conveni amb els països veïns per garantir la continuïtat dels sistemes educatius espanyol i francès. Mandicó també va dir que mantindran el subsidi d'atur, tot i que volen potenciar la formació i l'orientació cap als sectors amb més oferta. En aquest sentit, creuen que s'ha de redefinir el Servei d'Ocupació.

Polèmica de soldeu / Quant a l'anunci fet per Gerard Barcia d'impulsar grans inversions a Soldeu, Salvans va dir que el que cal és no perdre de vista que les inversions s'han de fer en funció de les necessitats dels turistes i no dels particulars. Segons DA, els impulsors han de ser els privats el sector públic ha d'afavorir projectes creant els marcs tributaris i legals idonis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT