Poc joc i tres punts d'or

• El BP, espés, s'encomana a les individualitats de Paulinho per derrotar un Jaén lluitador que va regalar res

Paulinho, escorat a la banda, intenta realitzar un xut a porteria mentre Luky (Fuconsa Jaén) el defensa, ahir al poliesportiu. Foto: TONY LARA

Els tres punts era el més important per al BP contra un rival que tot i lluitar per la permanència estava sorprenent en el 2011 i que ahir va vendre molt cara la derrota (4-3). El BP va tenir una primera part discreta i va millorar –no gaire– en la segona per donar un pas més i classificar-se per al play-off d'ascens a Honor.

El BP va començar com si estigués en un entrenament. Quan encara feia carrera contínua, sense empenta i davant un rival que va donar el màxim des del xiulet inicial, es va trobar amb un gol en contra. Gran jugada col·lectiva i Ureña, dins de l'àrea i amb tasques de pivot, va batre Aitor.

Tocava despertar però el BP continuava amb una actitut tan fluixa com l'entrada al pavelló –no va arribar a la cinquantena d'espectadors– i era incapaç de crear perill. Davant hi havia un equip compacte, que l'esperava a la seva pista però exercia una pressió en vint metres impossible per als de De la Rosa.

Un xut llunyà de Carlinhos que va desviar Cabinho al pal en el minut 6 convidava a la reacció però res, un gra de sorra en un desert. Va haver de ser a pilota aturada, en l'equador del primer temps, quan Paulinho va empatar mitjançant una falta. Dos ocasions amb cara i ulls, un gol.

A partir de llavors, amb les taules, el BP va començar progressivament a ser el de sempre. Continuava sense crear gaire perill però tocava amb més intel·ligència davant un Jaén que continuava anant a morir en totes les pilotes. Moisés va fallar a porta buida després d'un rebuig del meta visitant De Pablos en el minut 14 , al 18 Paulinho va xutar alt a l'alçada del punt de penal molestat per dos rivals i al 19 Carlinhos va xutar fora per poc després de colar-se entre tres jugadors.

GOL TRANQUIL·LITZADOR / Quedava la segona part per remeiar la situació i ben d'hora de nou Paulinho va posar les coses al seu lloc gràcies a un Aranburu que va robar la pilota a l'últim defensor i davant el porter li va regalar el 2-1 al brasiler.

L'equip tricolor pensaria que podria viure de rendes amb el marcador de cara, però ni molt menys. Amb tres recanvis utilitzats el Jaén havia fet un gran esforç físic en la primera part, però no va abaixar el ritme en la segona. I el relaxament del BP, contra un equip així, va passar factura. Bobas, Ureña i sobretot Miguelín van proposar-se batre Aitor i el tercer ho va aconseguir al minut 28 en aprofitar una passada del seu porter d'àrea a àrea, després de diversos avisos sense gaire perill.

LA QUALITAT DE PAULINHO / Pintava magre, magre perquè amb el 2-2 el Jaén es veia més sencer. Però el BP té un home que marca diferències, Paulinho, qui va fer una gran jugada individual per l'esquerra i li va regalar el 3-2 a Nacho, que esperava la passada al segon pal. I Ganchy va acabar de trencar el partit només treure del mig de la pista en una jugada similar a la de Paulinho tot i que aquesta vegada, sense cap tricolor al segon pal, el va ajudar Miguelín marcant en pròpia porteria.

A falta de set minuts el Jaén va jugar amb porter jugador, però va veure com Ganchy topava amb el travesser en dues ocasions i no va marcar fins que quedaven 7 segons i amb el BP en inferioritat numèrica en veure Paulinho la segona groga.