PUBLICITAT

Amb platja, si us plau

  • Els destins pròxims al mar sobresurten davant de tota la resta quan toca planificar les vacances La crisi afecta, però el client del país no renuncia als viatges de qualitat
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El viatge més escollit Un creuer amb ruta pel Mediterrani. Foto: JOAN PUIG

El calendari anual realitza un important parèntesi durant els mesos d'estiu, moment en què arriben les anhelades vacances per a gran part de la població. Alguns compten amb més dies, alguns amb menys dels que es mereixen, però sigui quin sigui, el nombre final, l'opció de marxar del país per desconnectar i recarregar les piles, no queda mai en l'últim lloc de la llista de prioritats. I el que representa descans per a tots ells significa treball per a les agències de viatges.

Aquestes setmanes són les més fortes de feina. Amb crisi o sense crisi, el client continua viatjant, o almenys continua entrant a l'agència de viatges per preguntar. Preguntes sobre viatges somiats, paratges insòlits, grans rutes i aventures per realitzar. Però la petició més escoltada és la d'una estada tranquil.la i, sobretot, amb vistes al mar. "L'opció de platja és sense cap mena de dubte la més sol.licitada", assegura la vicepresidenta de l'Associació d'Agències de Viatges, Maika Terrones. I entre les possibilitats, les illes Balears (amb Menorca i Eivissa al capdavant) i les Canàries (amb Tenerife i Lanzarote) continuen encapçalant la llista de contractacions estivals. Aquest any, però, els ha sortit un ferotge competidor: Els creuers. "Estan de moda, és el plat fort d'aquest estiu per la comoditat que representen i també perquè impliquen uns descomptes i ofertes difícils de rebutjar", assegura Terrones. De tots ells, sobresurten especialment els que fan ruta pel Mediterrani i els que voregen l'Adriàtic (amb parada a Venècia i a les illes gregues).

Seguint amb l'oferta de viatges a peu de mar, aquests dies també s'estan contractant considerablement paquets a Sardenya, Croàcia i les illes de Mykonos i Santorini. Però a banda de la necessitat de tocar el mar, el client andorrà opta també per Londres i París dins d'Europa, i Nova York i el Canadà dins dels viatges de llarga distància.

Països com ara Tunísia, de moda l'any passat, s'estan quedant en segon pla. I tampoc sembla que l'interès mediàtic que arrossega el Mundial de futbol de Sud-àfrica es canalitzi en més peticions de vols a la part meridional del continent africà. Terrones ho justifica assegurant que "els preus per a Sud-àfrica són prohibitius", fet que implica que les demandes siguin sobretot per a després del Mundial.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT