PUBLICITAT

Espot repassa relacions bilaterals amb ambaixadors de 12 països

  • Els projectes de cooperació en l'àmbit turístic i econòmic van centrar les reunions
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre Espot encaixa mans amb l'embaixador de Croàcia, ahir. Foto: SFG

El ministre d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, es va reunir ahir al matí amb els ambaixadors de dotze països acreditats a Andorra, amb els quals va repassar les respectives relacions bilaterals. Els mandataris van desplaçar-se al Principat amb motiu de la celebració del 18è aniversari de la Constitució andorrana i, després d'assistir dilluns a la recepció que el cap de Govern va oferir al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, ahir van ser rebuts per Espot.

Els ambaixadors que es van reunir amb el ministre Xavier Espot són Jela Bacovic, de Sèrbia; Tae-Yul Cho, de la República de Corea; Rezlan Ishar Jenie, d'Indonèsia; Sergio Romero Pizarro, de Xile; Edgardo Suárez, d'el Salvador; Anamaría Diéguez Arévalo, de Guatemala; Neven Pelicaric, de Croàcia; Toomas Kahur, d'Estònia; Uch Kiman, de Cambodja; José González Galiano, de Cuba; Carlos Conde Salinas, de les Filipines; i Félicité Ongouori, de Gabon.

Aquestes trobades, segons va informar el Govern mitjançant un comunicat, han permès fer un repàs a les relacions bilaterals establertes entre aquests països i Andorra, concretament en relació amb els projectes de cooperació en l'àmbit turístic i econòmic, i també respecte a algunes candidatures a organismes internacionals.

Espot va aprofitar l'avinentesa per fer balanç de la feina feta des del Govern i va subratllar aquells aspectes que han tingut una major incidència sobre les relacions exteriors dels Principat: la reforma fiscal i la recent rúbrica de l'acord monetari amb la Unió Europea.

Credencials al copríncep / A banda de la trobada del matí, ahir a la tarda, els ambaixadors d'Indonèsia, Xile, el Salvador i Gabon van presentar les cartes credencials al copríncep Joan Enric Vives, al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell. L'acte va comptar també amb la presència del ministre Espot.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT