PUBLICITAT

«No inventem res»

  • Els promotors del Parc del Carroi s'han inspirat en iniciatives com el Pic du Midi de Bigorre
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge del complex del Pic du Midi de Bigorre. Foto: EL PERIÒDIC

Iniciatives com el Parc del Carroi no són una exclusivitat d'Andorra. Existeixen diversos projectes similars, ja en marxa, en d'altres països europeus. Així que els líders de l'Andorra Think Tank reconeixen que «no inventem res». Però sí que tenen la voluntat de «generar il·lusió» a la població, que noten «desil·lusionada».

El parc més proper és el del Pic du Midi de Bigorre, als mateixos Pirineus francesos. Aquest està situat als 2.877 metres d'alçada –el parc del Carroi es trobaria entre els 2.000 i els 2.100– i s'hi ha construït tot un complex al voltant d'un observatori astronòmic, amb restaurant i diversos serveis. Al complex s'hi pot arribar a peu o amb un telefèric dividit en dues seccions. Des del pic surten diverses rutes per fer a peu o amb BTT (bicicleta de muntanya) o amb esquís. També es programen «nits estrellades», quan hi ha la possibilitat de veure astres o fenòmens que normalment no es poden observar.

Als Alps també es poden trobar diversos ginys mecànics que acosten els cims a la població en general, i no només als més preparats físicament. A Chamonix hi ha la possibilitat d'arribar sense gaire esforç a l'Aiguille du Midi, des d'on es pot contemplar l'imponent Mont Blanc.Als Alps austríacs hi ha el mirador-passarel·la Dachstein, per exemple, que permet observar també el que queda sota els peus dels curiosos. Els líders de l'Andorra Think Tank, Josep Ros i Josep Mundó posen d'altres exemples de miradors que ofereixen vistes espectaculars i a les que s'hi arriba amb telefèric o telecabina: un al Tirol, o els del Gran Canyon Skywalk –als Estats Units, amb tot el terra de vidre– o el d'Aurland, a Noruega, que és en el que més s'han fixat.

Els atractius de l'andorrà

Des del pic de Carroi també es tenen vistes espectaculars de la vall i més enllà, fins i tot es pot veure la serra del Cadí, a més del Casamanya. També es pot tenir l'oportunitat de contemplar isards corrent lliurement, i els promotors asseguren que seria accessible per tothom, tant joves com padrins, com persones amb diversitat funcional. Aquesta seria la «garantia d'èxit», que diferencia el nou projecte dels que s'han plantejat amb anterioritat per explotar el pic de Carroi. Ros i Mundó van qualificar el darrer projecte per apropar aquest cim a la població, de Dopplemayr, d'«elitista».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT