PUBLICITAT

S'inicia la clausura de l'abocador del camp de tir

  • A finals de mes ja s'hi hauran abocat les 30.000 tones de terra que resten
E. O. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Imatge de l'abocador de la Rabassa Foto: EDUARD COMELLAS

L'abocador de terres del camp de tir de la Rabassa té els dies comptats. Falten per transportar-hi unes 30.000 tones, pel que es calcula que cap a finals d'aquest mateix mes es podria començar la clausura, segons els comptes del Comú de Sant Julià de Lòria. Després només faltaria fer-hi la hidrosembra, plantar-hi els arbres necessaris i altres treballs per deixar l'abocador el més proper al seu estat inicial possible, i per consolidar el terreny. De fet, dimecres passat es publicaven al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) tres edictes del Comú de Sant Julià de Lòria amb les adjudicacions corresponents per a la direcció d'obra de la clausura de l'abocador i per a l'adequació de la plataforma del camp de tir de la Rabassa, així com el de les obres pròpiament dites. L'import total de les tres adjudicacions és de 163.136,52 euros, 141.000 dels quals corresponen a les obres i 11.068,26 per a cadascuna de les direccions d'obra, i el termini per a la seva execució és de tres mesos. Les direccions d'obra es van adjudicar a Coidea, SL i les obres a treballs Públics Cortés.

El conseller d'Urbanisme de la corporació laurediana, Josep Majoral, va explicar que els projectes fa aproximadament mig any que està en marxa, mentre s'han anat abocant les terres excedents de l'excavació del túnel de la Tàpia, al vial de Sant Julià, i en contra del que es podria pensar, «no afecta a cap tipus d'activitat de Naturlàndia».

El projecte inicial d'abocador al camp de tir de la Rabassa preveia l'abocament de 192.110 tones de terra, però es va haver de modificar amb la signatura de l'acord entre el Comú de Sant Julià i el Govern per a transportar-hi la runa del túnel de la desviació laurediana, perquè a la data, al voltant del 3 de maig de l'any passat, ja s'hi havien abocat 167.500 tones i de les obres del vial se n'havien de treure al voltant de 211.000 més. Així, es va refer el projecte de tal manera que en la clausura de l'abocador s'hi poguessin abocar 109.300 tones més de terra, i amb l'acondicionament de la plataforma del camp de tir –anivellant-la i donant-li un metre més d'alçada, segons va explicar Majoral– s'hi podrien encabir unes 77.000 tones més. D'aquesta manera, al final s'hi hauran abocat unes 349.000 tones de terra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT