May millora la marca al Km llançat de Grandvalira

• El suís torna a ser el més ràpid a la FIS de les Antenes, amb 161,94 km/h
GRAU ROIG

Una vista en helicòpter del suís May creuant la línia de meta, diumenge Foto: EL PERIÒDIC

El sector Grau Roig de Grandvalira va tornar a ser el gran protagonista el cap de setmana passat en els esports que es donaven cita al país. Tornava la novedosa prova FIS del quilòmetre llançat després dels entrenaments del passat 12 de febrer que va servir per inaugurar la pista de manera oficial i després que dissabte s'ajornés la prova per a diumenge a causa de les nevades al Principat, l'endemà sí que es va poder veure com se superava el rècord de velocitat a la pista de les Antenes.

Com no va tornar a ser el màxim favorit, el suís Phillippe May, el que va aconseguir superar l'antiga marca que ell mateix havia establert en 157,07 quilòmetres per hora en arribar a una velocitat punta de 161,94 en la categoria Speed 1.

ANTOR, SEGON SÈNIOR / Van acompanyar en el podi, en la segona i la tercera posició, els seus compatriotes Ismael Devenes (156,04 km/h) i Julien Kipfer (153,7). En la categoria sènior, Christoph Eigenmann, també suís, va aconseguir el triomf amb una velocitat de 147,11 km/h i en van compartir la segona posició, amb una marca de 145,04 km/h, l'andorrà Alex Antor i Gregory Meichtry, un altre esquiador de la confederació helvètica.

Aquesta competició de velocitat extrema, la primera que es disputa al Principat i sota el patrocini de BIBM, ha aplegat 26 corredors prodecents de cinc països –Andorra, Alemanya, França, Regne Unit i Suïssa– i vist l'èxit el pròxim curs podria tornar com a Copa del Món.