PUBLICITAT

Martí demana al Govern pels compromisos d'inversió

  • El candidat de DA qüestiona que hi hagi diners per a les obres anunciades per Bàrcia
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El cap de la llista nacional de Demòcrates per Andorra, Toni Martí, va emplaçar al cap de Govern, Jaume Bartumeu, a dir «si és possible fer amb diners de l'erari públic la inversió milionària» a Soldeu que dijous va anunciar el ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia. Martí va afegir que «ens agradaria saber quins compromisos s'han contret amb els propietaris privats en una unitat d'actuació urbanística de tal manera que un ministre en funcions, en una situació de finances greu, gosi dir que el Govern es compromet a fer canvis milionaris a Soldeu». Martí va situar les declaracions de Barcia en un manera de fer campanya que no comparteix i que està basada en «el populisme i l'electoralisme» i va apel·lar a una campanya «basada en el rigor» i de «tocar de peus a terra», segons va recollir l'ANA. «Hi ha un pla d'urbanisme», va afegir Martí, «i uns mecanismes legals que cal seguir». Per aquest motiu també es va preguntar si el ministre d'Ordenament havia parlat amb el Comú per explicar que en una unitat d'actuació concreta hi vol fer pàrquings. El candidat a cap de Govern va recordar que quan Barcia parla de la rotonda de Soldeu, aquesta «ja estava projectada per l'anterior ministre d'Ordenament del Territori, que era de Canillo, i que l'actual que també ho és, ha promès moltes coses però no ha fet fer gaires coses o en tot cas no avançar gens pel que ja estava fet per l'anterior ministre a la parròquia».

El ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, va explicar que el Govern es comprometia a partir del 2012 a un seguit d'inversions milionàries a Soldeu: ampliació de l'arribada de la pista de l'Avet; sobrevolar el riu per allargar la zona de seguretat de l'arribada; la construcció d'una rotonda a la sortida del poble i una circumval·lació; i 1.500 noves places d'aparcament a peu de pista.

D'altra banda, DA va presentar les seves propostes en matèria de noves tecnologies basades en tres eixos: el rigor, la competitivitat i l'obertura econòmica. El candidat, Gilbert Saboya, va parlar de com les TIC poden servir per impulsar sectors econòmics tradicionals com el turisme i el comerç o per crear noves oportunitats a partir d'aquest sector, com per exemple oferir Andorra com a banc de proves per a les empreses que impulsen noves tecnologies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT