PUBLICITAT

El Fòrum de l'OMS acaba amb el compromís d'una millor coordinació

  • El document ?Health 2020' estarà enllestit el setembre del 2012 segons les previsions
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una de les darreres intervencions en el marc del Fòrum Europeu, ahir Foto: ÀLEX LARA

Planificar les polítiques de salut tenint en compte els canvis demogràfics i epidemiològics que s'han produït els últims anys, incorporar les noves tecnologies en la comunicació dels aspectes relacionats amb la salut i millorar la coordinació entre tots els estats que formen part de la regió europea de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Aquests són els principals objectius que s'han fixat els representants dels 53 països de la regió, que aquests dies s'han reunit al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, en el marc del Fòrum Europeu de Polítiques de Salut. El Fòrum es va cloure ahir al migdia, amb la participació de la directora regional de l'OMS, Zsuzsanna Jackab, i la ministra de Salut, Benestar i Treball, Sílvia Bonet, i amb el compromís dels participants de col·laborar en l'eleboració del document Health 2020.

Els estats participants, a través dels seus representants– s'han emplaçat a fixar l'estratègia de la regió europea en matèria de salut per als pròxims deu anys, tenint en compte que cada país té les seves prioritats. Aquest document, l'elaboració del qual comptarà també amb les aportacions de les ONG que operen en l'àmbit de la salut i les societats científiques, estarà enllestit, si es compleixen les previsions, el setembre del 2012.

Les reformes al principat / La ministra de Salut va aprofitar el seu parlament, durant la cloenda del Fòrum, per agrair el suport de l'oficina regional de l'OMS a l'hora de tirar endavant les reformes del sistema de salut pública andorrà. Bonet va insistir, davant dels representants europeus, que aquestes reformes han de servir per millorar «l'eficiència i l'eficàcia» del sistema, aprofitant també que el context econòmic global és complicat i es converteix, d'aquesta manera, en un marc adient per introduir els canvis que es considerin necessaris de cara a l'optimització dels recursos.

De la mateixa manera que a Andorra s'introduirà el metge de referència, des de la regió europea de l'OMS es vol potenciar aquesta figura, que ha de permetre una atenció integral al pacient, segons va assenyalar l'assessor de l'oficina regional, el doctor José M. Martín Moreno.

Un altre dels compromisos assolits a Andorra és una major coordinació interministerial dins de cada país, tenint en compte que hi ha aspectes com el medi ambient o l'urbanisme que incideixen directament sobre la salut de les persones.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT