PUBLICITAT

Martí vol saber si Bartumeu ha contret compromisos milionaris per invertir en projectes urbanístics a Soldeu

  • El candidat de DA demana al cap de Govern que aclareixi si les promeses del ministre Barcia ja estan en marxa
  • Acusa al ministre d'Ordenament Territorial de prometre moltes coses i fer-ne molt poques
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY


El primer candidat nacional de la llista de Demòcrates per Andorra, Toni Martí, ha emplaçat al cap de Govern, Jaume Bartumeu, a dir "si és possible fer amb diners de l'erari públic la inversió milionària" a Soldeu que dijous va anunciar el ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia. Martí ha afegit que "ens agradaria saber quins compromisos s'han contret amb els propietaris privats en una unitat d'actuació urbanística de tal manera que un ministre en funcions, en una situació de finances greu, gosi dir que el Govern es compromet a fer canvis milionaris a Soldeu". Informa l'ANA.
Toni Martí ha qüestionat aquest divendres els compromisos del Govern de "canvis milionaris en infraestructures" durant el 2012 a Soldeu, que va fer públics dijous el ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, i que han reflectit diferents mitjans de comunicació.

El candidat de Demòcrates per Andorra (DA) ha preguntat al cap de Govern, Jaume Bartumeu, de qui ha recordat que està en funcions a l'igual que el ministre Barcia, si és possible fer amb diners de l'erari públic la inversió milionària" a Soldeu. Al mateix temps, també vol saber  "quins compromisos s'han contret amb els propietaris privats' fins al punt que en "una situació de finances greu' el ministre "gosi dir que el Govern es compromet a fer canvis milionaris" en una unitat d'actuació urbanística.

Martí ha situat les declaracions de Barcia en un manera de fer campanya que no comparteix i que està basada en 'el populisme i l'electoralisme' i apel·la a una campanya "basada en el rigor" i de "tocar de peus a terra". "Hi ha un pla d'urbanisme" ha afegit "i uns mecanismes legals que cal seguir". Per aquest motiu també s'ha preguntat si el ministre d'Ordenament ha parlat amb el Comú per explicar que en una unitat d'actuació concreta hi vol fer pàrquings.

El candidat a cap de Govern ha recordat que quan Barcia parla de la rotonda de Soldeu aquesta "ja estava projectada per l'anterior ministre d'Ordenament del Territori, que era de Canillo, i que l'actual que també ho és (de Canillo), ha promès moltes coses però no ha fet fer gaires coses o en tot cas no avançar gens pel que ja estava fet per l'anterior ministre a la parròquia".

El ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, va explicar dijous als mitjans de comunicació presents al lliurament de premis de la Copa d'Europa d'esquí alpí a Soldeu que el Govern es comprometia a partir del 2012 a un seguit d'inversions milionàries a Soldeu: ampliació de l'arribada de la pista de l'Avet; sobrevolar el riu per allargar la zona de seguretat de l'arribada; la construcció d'una rotonda a la sortida del poble i una circumval·lació; i 1.500 noves places d'aparcament a peu de pista.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT