PUBLICITAT

Els exsocis de CTRASA estudien querellar-se per difamacions

  • Consideren que «no és oportú» engegar les accions abans de les eleccions i esperaran passat el 3 d'abril
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Centre de Tractament de Residus de la Comella Foto: TONY LARA

Els socis privats andorrans que va tenir inicialment la societat gestora del Centre de Tractament de Residus (CTRASA), Treballs Públics Armengol, Tecno-Energia i Empub, estudien interposar contra el Govern i FEDA una querella per difamacions, perquè consideren que «han perjudicat conscientment» els seus interessos. Aquesta reacció arriba després que el Govern anunciés que entaularà accions judicials contra els quatre exsocis, i que FEDA els reclamés a finals de febrer el retorn del preu satisfet en excés en les compravendes d'accions fetes el 2006, perquè l'auditoria encarregada pel Govern conclou que es van adquirir un 60% per sobre del seu valor real. Les empreses en canvi consideren que aquesta auditoria és un document d'ús intern del que no se'n pot fer difusió, i el qualifiquen de «parcial, imprecís i erroni en aspectes essencials».

Els socis andorrans de CTRASA van fer pública ahir la carta que van adreçar al president de Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA) el ministre d'Economia i Finances, Pere López, en resposta a la reclamació del preu satisfet en excés quan FEDA va comprar-los les accions del Centre de Tractament de Residus.

A la carta, els socis consideren que el procedir de FEDA respecte a la compravenda d'accions «constitueix una vulneració flagrant de la Constitució», en no respectar el principi de llibertat d'empresa en el marc de l'economia de mercat. A més, recorden que la parapública és membre del consell d'administració de CTRASA des de l'inici, i que va ser FEDA «la promotora i impulsora» de la compravenda i qui va proposar el preu de les accions. A més, recorden que l'operació va merèixer la plena conformitat del consell d'administració el 10 de juliol del 2006.

Pel que fa a l'auditoria, l'advocat de les empreses assegura que finalment l'han rebut «després d'un mes d'espera» i que no es tracta d'una auditoria sinó d'un document intern del qual no es pot fer difusió. A més, consideren que conté «imprecisions i errors». Segons va explicar l'advocat dels socis privats a l'ANA, l'informe no diu que FEDA pugui reclamar un sobrecost del preu de les accions, ni que s'hagin d'emprendre accions legals ni que el preu d'aquesta compravenda sigui inexacte o il·lícit. Segons l'advocat, el document tampoc fa responsable del sobrecost a les empreses constructores.

En la missiva es lamenta la «gran difusió mediàtica» que el Govern i FEDA han volgut donar a l'afer, convocant expressament rodes de premsa com la del 17 de gener i «invocant interessadament un document d'ús intern i parcial».

Per tot plegat, els exsocis van anunciar que emprendran «les accions que considerem escaients en la nostra defensa», entre les quals, i «molt probablement», ‘«l'entaulament d'accions dins l'àmbit penal contra les persones o entitats que, amb menyspreu temerari a la veritat, han atemptat públicament contra la nostra reputació». De totes maneres, i per evitar que l'entaulament d'aquestes actuacions «pugui polititzar-se» ni que el procés electoral pugui «veure's enterbolit per circumstàncies alienes a les matèries que li són pròpies». Per això en la carta diuen considerar que «no és oportú» iniciar les accions abans del 3 d'abril, data en què s'han de celebrar les eleccions, si no és que «fets sobrevinguts no ens deixin altre remei que fer-ho abans».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT