PUBLICITAT

Alís no es dóna per vençut i recòrrera la sentència del TS

  • Casadevall, satisfet amb la decisió judicial, critica que es malgastin energies i diners
P. G.
ENCAMP

Periodic
Una zona dels terrenys de la Concòrdia Foto: EL PERIÒDIC

Encamp no tira la tovallola. Després de la sentència del Tribunal Superior que donava la raó al comú de Canillo en la qüestió dels límits territorials amb Encamp en la zona del riu de Massat, el cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, va explicar ahir que des del comú s'està estudiant dues vies possibles per poder recórrer aquesta decisió. Segons va explicar Alís, la primera sentència d'aquest plet de límits entre les parròquies ja li donava la raó al comú de Canillo, però Encamp va recórrer al Tirbunal Consitucional. «El Constitucional va dir que l'afer havia de passar de la sala administrativa a la sala civil, i ha estat la primera la que ha dictat la sentència, per tant nosaltres creiem que el Superior no ha tingut en compte la posició del Constitucional», va explicar Alís.

Davant d'aquesta situació, el departament d'assessorament jurídic del comú d'Encamp estudia dues possibilitats per respondre aquesta sentència. Per una banda, està reclamar la declaració d'incident de nul·litat i tornar al Constitucional i per altra, està admetre la sentència administrativa i tornar al constitucional per fer-ho per la via civil. La primera opció sembla que és la més adequada, segons va dir Alís, però el comú esperarà a la decisió dels seus assessors jurídics.

Davant d'aquesta decisió , el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, que es va mostrar satisfet amb la sentència, va explicar aquest rotatiu que no es volia enfadar amb aquest assumpte «però que facin el que vulguin, encara que sembla que només estem gastant energies i diners», va manifestar.

Casadevall recorda que aquest fet es va iniciar al 2005 quan des del comú canillenc es van iniciar unes obres al dipòsit que van ser aturades per ordre del comú encampadà que considerava que aquest terreny era del seu terme parroquial. «Les obres finalment es van poder acabar perquè eren senzilles, es tractava de construir una rampa», va explicar Casadevall.

Per la seva banda, el cònsol major d'Encamp va voler remarcar que la zona del Massat «és una part molt petita del terreny de la Concòrdia que va guanyar Encamp», va explicar.

La sentència del Tribunal Superior, publicada el passat dimecres, marcava que els límits entre les dues parròquies se situen des de l'aiguabarreig del Massat amb la Valira fins a la pleta de les Falconeres i l'Ori de Rusca fins al cap del Maià, tal com defensava Canillo.

A més d'aquest afer, Canillo i Encamp encara tenen altres qüestions sobre els límits parroquials pendents per resoldre. Una part dels terrenys de la Solana i una part dels terrenys per sota del Pas de la Casa. Unes diferències que des del comú d'Encamp s'espera que no passin a la Batllia, però que des de Canillo, el seu cònsol major, va explicar ahir que després de la posició presa pel comú encampadà en la sentència del Tribunal Superior, ja no sap si «s'alimentarà la discòrdia» o es podrà arribar a un acord.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT