PUBLICITAT

El nombre d'abonats a Internet creix gairebé l'1% al gener

  • La implantació per fibra òptica ja compta amb 11.650 abonats
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un usuari d'internet. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El nombre d'abonats a Internet de banda ampla s'ha incrementat el 0,8% al gener. La implantació d'Internet via fibra òptica continua a l'alça amb un total d'11.650 abonats, amb una tendència anyal molt positiva, del 6,6%, en detriment dels abonats a l'ADSL.

Les dades mostren que el nombre d'abonats als serveis d'Andorra Telecom al mes de gener presenta una tendència mensual estable en telefonia fixa (0,2%), registrant el gener del 2011, 50.074 abonaments i una tendència interanual del 0,6%. En telefonia mòbil, la tendència mensual és del 0,1%, i la interanual se situa en l'1,1%, com a conseqüència de l'augment dels mòbils de contracte, que presenten una tendència positiva mensual del 0,2% i interanual del 3,2%. El servei de prepagament davalla un 0,4% de tendència mensual després de certa tendència descendent que situa la interanual en el -1,7%.

D'altra banda, el tràfic telefònic del mes de gener ha estat de 26.575.330 minuts, el que representa un augment de la tendència del 0,1% al gener i una estabilització de la tendència interanual en un -0,1%. Segons Estadística, contrasta la disminució del tràfic telefònic internacional, amb una tendència anyal del -6,3%, amb el creixement del tràfic telefònic nacional, amb una tendència anyal positiva del 3,8%. El tràfic telefònic internacional entrant disminueix un -0,2% al gener marcant una tendència anyal negativa del -7,5%. El tràfic internacional sortint disminueix en un -0,1% al gener per acabar amb una tendència anyal del -5%. El tràfic telefònic nacional, en canvi, augmenta en telefonia fixa, d'un 0,6% al gener amb una tendència anyal del 5%, mentre que la telefonia mòbil presenta una tendència mensual del -0,2% al gener i una tendència anyal negativa del -1,9%.

TRÀFIC PER INTERNET / Pel que fa al tràfic per Internet de banda ampla, mesurat en GB (GigaByte), les dades mostren una variació molt positiva, tant al gener, d'un 6,5%, com respecte al mateix mes de l'any passat, que creix en un 17,1%. Durant el mes de gener ha augmentat en pàgines nacionals (5,7%), tant per ADSL (9,4%) com per fibra òptica (1,2%), amb unes variacions interanuals encara més significatives, per sobre del 200% de creixement. El tràfic internacional també creix al gener en un 6,6%, tant per ADSL(4,9%) com per fibra òptica ( (8,5%), amb una variació interanual negativa via ADSL d'un -11,6%, i molt positiva via fibra òptica, d'un 71,7%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT