PUBLICITAT

DA aposta per especialitzar els establiments perifèrics

  • La formació va presentar ahir les propostes en matèria de comerç
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Potenciar el comerç a les zones perifèriques –respecte a les avingudes de Meritxell i Carlemany, s'entén–, a partir de l'especialització dels establiments. A imatge i semblança del tram de l'avinguda Santa Coloma on es concentren més d'una vintena de botigues de productes relacionats amb el motociclisme. Aquesta és una de les propostes que DA inclou en el seu programa electoral i que el número dos de la candidatura, Jordi Cinca, va presentar ahir davant la premsa, després de fer una breu passejada.

Cinca va manifestar que, si no es fan accions «valentes» en relació amb les zones perifèriques, més o menys allunyades del principal eix comercial del país, aquestes «acabaran abocades únicament al comerç de proximitat i no al gruix de turistes». És per aquest motiu que, des de Demòcrates per Andorra, estan convençuts que l'especialització en un tipus de producte és una bona sortida per a aquestes zones, ja que aglutinar botigues d'un mateix sector «acaba sent un reclam incomparable per als clients», va afirmar el número dos de la llista. En aquests espais, DA proposa millorar la senyalització i elements de la via pública, com ara l'enllumenat.

Simplificar tràmits / Pel seu cantó, la candidata de DA a Andorra la Vella, Sílvia Riva, va assegurar que cal simplificar els processos d'obertura dels nous establiments comercials. Segons Riva, l'actual procediment simplificat no és prou eficient i encara caldria reduir més els terminis. A més, la candidata a la capital va assegurar que cal potenciar el comerç electrònic, per la qual cosa DA planteja revisar els tràmits duaners «per permetre que aquest tipus de comerç tingui sortida».

Finalment, Riva va explicar que Demòcrates per Andorra vol recuperar l'Associació de Consumidors i Usuaris, ja que aquest organisme dóna seguretat als visitants pel que fa als seus drets com a consumidors i també en relació amb la qualitat del producte que s'ofereix a Andorra. Tot plegat encaminat –diuen– a «facilitar la vida del petit i mitjà comerciant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT