PUBLICITAT

La IGP s'aproxima

  • El Govern realitzarà les properes setmanes els tràmits per aconseguir la identificació de la carn de vedella de qualitat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un dels vedells subhastats ahir. Foto: ANA / N. M.

Fa anys que se'n parla, però sembla que ara va la vençuda. El director d'Agricultura i Patrimoni Natural, Pere Roquet , va informar ahir que els tràmits per aconseguir la Identificació Geogràfica Protegida (IGP) a la carn de vedella de qualitat d'Andorra ja estan a punt, i properament es farà la sol·licitud a Brussel·les.

Aquest dimecres el BOPA va publicar el projecte per a la informació pública i a partir d'aquí, al cap d'una setmana ja es pot fer la sol·licitud. Un cop que aquesta sigui acceptada, Andorra podrà utilitzar el segell d'Identificació Geogràfica Protegida que atorga la Unió Europea i que reforçarà totes les accions que s'estan fent al Principat per aconseguir una carn de qualitat.

Roquet va destacar que aquest distintiu és un «gran reconeixement», perquè l'atorga la UE i perquè hi ha molts pocs casos en que s'hagi concedit el segell a un país tercer.

El director d'Agricultura i Patrimoni Natural va informar d'aquests avenços durant la celebració de la subhasta de tres vedells que va celebrar-se ahir a la borda de la Margineda. Aquests braus han estat en estudi al Centre Gascon de Villeneuve de Paréatge.

És el quart any que es porten vedells andorrans a aquest centre, i en aquesta ocasió se n'hi van traslladar quatre per ser alimentats i estudiats durant el seu creixement per avaluar les seves condicions i característiques. D'aquests, tres van ser reconeguts com a braus de gran qualitat.

Els braus venuts van ser Escobet, Esclop i Forcat i van adjudicar-se per 2.950 euros, 1.900 i 1.700 respectivament.

Les vaques que es volen aconseguir amb la reproducció d'aquests braus, segons va informar a l'ANA el responsable de la carn de qualitat, Valentí Casals, són exemplars no molt grans, que puguin estar la major part del temps a fora, que puguin aprofitar les pastures del Principat, que facin un vedell a l'any i que el pareixin soles. En resum, «súper» vaques» per garantir la qualitat per molts anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT