PUBLICITAT

DA vol incentivar la mobilitat de funcionaris entre Govern i Comuns

  • Mònica Bonell lamenta l'actuació de l'Executiu del PS en l'afer d'Andorra Turisme
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La número cinc de DA i fins fa poc cònsol menor de Canillo, Mònica Bonell, davant del Govern, ahir Foto: ANA / N. S.

L'altra manera de fer política» que els Demòcrates per Andorra (DA) no paren de proclamar als quatre vents també hauria d'arribar a la relació del Govern amb els Comuns. La número cinc de la candidatura nacional de DA i fins fa pocs dies cònsol menor de Canillo, Mònica Bonell, va prometre ahir una relació de l'Executiu amb les corporacions comunals «basada en el respecte degut». Un respecte que, segons els demòcrates, el Govern socialdemòcrata no sempre ha tingut cap als Comuns i els cònsols. Aquesta relació més fluida promesa per DA hauria de servir per optimitzar el funcionament de l'administració pública promovent la mobilitat dels funcionaris entre l'Executiu i els Comuns.

«Ja hi ha exemples de persones que són funcionaris del Govern i que estan en comissió de serveis en un Comú», va explicar Bonell, per a qui situacions d'aquest tipus s'haurien d'incrementar. «Si hi ha funcionaris capacitats per fer una feina concreta i es poden moure d'una administració a l'altra no caldrà fer noves contractacions», va argumentar la número cinc de DA. A aquestes accions s'hi ha de sumar la revisió de competències i tranferències ja iniciada durant aquesta legislatura, una tasca que, segons va explicar Bonell, els demòcrates continuaran –si arriben al Govern– «en tot allò que sigui positiu».

La número cinc dels demòcrates va reconèixer la tasca feta pel Govern socialdemòcrata en aquest sentit, però va augurar una millora substancial del ritme i el clima de treball si DA guanya les eleccions i assumeix la responsabilitat de governar. Segons Bonell, un gabinet encapçalat per Toni Martí tindria una relació sensiblement millor amb els cònsols.

Com a exemple de l'actitud que, segons DA, no s'hauria de repetir Bonell va citar l'afer de la participació dels Comuns a Andorra Turisme. La número cinc de DA va lamentar que el ministre de Turisme no volgués anar a la reunió de cònsols a explicar els objectius d'Andorra Turisme i el programa Infoturisme. Segons Bonell, aquesta hagués estat la deferència mínima en tractar-se d'una competència del Govern per a la qual es sol·licitava la cooperació dels ens locals. Bonell també va tenir crítiques per al ministre d'Exteriors «i Relacions Institucionals», Xavier Espot amb qui, va afirmar, els cònsols no s'han reunit en cap ocasió durant aquest legislatura. En cap ocasió en solitari, s'entén, perquè Espot sí era present a les trobades del cap de Govern amb els cònsols.

La número cinc de DA també va respondre a les acusacions socialdemòcrates quant a l'actuació de Martí, en tant que cònsol d'Escaldes, en la polèmica Govern-Comuns sobre Andorra Turisme. El cònsol escaldenc i ara candidat de DA, segons Bonell, ha tingut una actitud del tot «coherent».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT