PUBLICITAT

El PS recorda que tots van aprovar cedir espais de la seu

  • AraFutur vol que la futura seu de la justícia aculli tots els seus organismes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rodríguez fa una intervenció en una sessió del Consell General Foto: TONY LARA

El Partit Socialdemòcrata va titllar «d'oportunisme polític» l'anunci fet per la candidatura de Demòcrates per Andorra que proposava traslladar algunes institucions públiques al nou edifici del Consell General. A través d'un comunicat, el cap de llista d'AraFutur a la candidatura d'Encamp, Francesc Rodríguez, va lamentar que DA es fes seva «la proposta acordada per unanimitat» pel conjunt de forces polítiques.

Rodríguez va recordar que la Junta de presidents de la darrera legislatura va acordar el mes de setembre del 2010 traslladar al nou edifici del Consell General (planta -5) la institució del Raonador del ciutadà i l'Agència de Protecció de Dades d'Andorra, així com utilitzar l'edifici actual de la Sindicatura per acollir el Tribunal de Comptes. Per aquest motiu, Francesc Rodríguez es va mostrar sorprès pel fet que el número dos de la llista nacional de Demòcrates per Andorra, Jordi Cinca, hagués fet seva la proposta electoral de traslladar algunes institucions a l'edifici de la nova seu parlamentària.

Des del PS consideren que aquest fet evidencia que «no coneix la realitat acordada a la Junta de presidents i, per tant, la manca de comunicació amb els seus companys de candidatures», o bé posa de relleu que en el cas que sí que en tingués coneixement, «l'oportunisme polític de la candidatura que encapçala Antoni Martí en fer-se seva una proposta acordada per unanimitat per la resta de forces».

El PS va aprofitar el comunicat per dir que «opta per la futura seu de la justícia per centralitzar tots els òrgans de la justícia en el mateix espai físic». El projecte, aprovat amb el Comú d'Andorra la Vella, «permetrà garantir la separació de poders», subratlla AraFutur en el comunicat, «amb uns espais dignes i de fàcil accés». Així mateix, la candidatura defensa que «la nova ubicació contribuïrà a modernitzar i millorar el funcionament de la justícia», facilitant que sigui més «àgil, eficient i propera als ciutadans». En aquest punt, Rodríguez va aprofitar per recordar que membres de la candidatura de DA, en qualitat de consellers, van oposar-se als crèdits extraordinaris per construir la seu de la justícia i la del COEX, que «en tots dos casos implicaria un estalvi molt considerable en el capítol de lloguers».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT