PUBLICITAT

El sector vol que es subvencionin les auditories energètiques

  • Els gremis demanen que el Govern sigui exemple i sensibilitzi la població
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els representants dels gremis de la construcció durant la presentació de les mesures ahir Foto: ANA / J.A.G.

Representants dels diferents gremis vinculats al sector de la construcció –com són els fusters, lampistes, electricistes, enginyers i els propis constructors– van presentar ahir al Govern un seguit de propostes de reactivació del sector, alhora encarades a millorar l'eficiència energètica del parc d'edificis del país. En la reunió que van mantenir amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, els van presentar un document d'unes tres pàgines amb mesures, entre les quals, la subvenció de les auditories energètiques dels edificis.

Amb aquesta mesura, els representants de la construcció van defensar que s'ajudaria als propietaris d'edificis a decidir les inversions a fer a l'hora de millorar l'eficiència energètica dels habitatges. I amb això, també s'ajudaria a la conscienciació i sensibilització de la població en aquest camp, que els gremis associats al sector de la construcció consideren necessària per contribuir a la seva salvació. De fet, van insistir i fer especial èmfasi en la necessitat de sensibilitzar la població pel que fa a l'eficiència energètica, demanant al Govern que fos l'exemple a seguir per la població fent estudis dels seus edificis i publicant-ne els resultats.

Així mateix, en el document també es parla de la rehabilitació dels edificis i de subvencions per poder dur-la a terme. En aquest punt, es demana també la implicació de l'Associació de Bancs Andorrans per facilitar el crèdit als particulars per finançar les reformes necessàries.

«Aquestes mesures ajudaran a aguantar les empreses», va argumentar el representant de l'Associació Nacional de Negociants Importadors i Exportadors de Mercaderies Industrials, Denis Marot. Alhora que es pot aprofitar per millorar en l'àmbit de l'accessibilitat, tal com va apuntar Alfons Valdés, degà del Col·legi d'Arquitectes. Es tracta de fer una «renovació d'Andorra a tots els nivells», va resumir Valdés, ja que amb tot plegat, també es milloraria la imatge del país amb edificacions més modernes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT