PUBLICITAT

53 països de l'OMS debaten al país les línies d'acció fins al 2020

  • Alts responsables governamentals analitzen com actuar per garantir el dret de la salut
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jakab durant el seu discurs inaugural del Fòrum, ahir Foto: ANA / N. M.

El Fòrum Europeu de Polítiques de Salut per a alts responsables governamentals va inaugurar-se ahir amb la voluntat de debatre les línies d'actuació que s'hauran de seguir fins al 2020. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va expressar el seu compromís personal i el dels 53 països membres de la regió europea de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Bartumeu també va voler reconèixer la tasca de la directora regional que ha afavorit la creació d'un marc per reflexionar i debatre conjuntament els reptes de l'OMS, la doctora Zsuzsanna Jackab.

Jackab, per la seva part, va indicar com a grans reptes aconseguir una millora de la salut i de la distribució d'aquesta. La doctora va posar especial èmfasi en el paper clau dels ministres de salut com a promotors de l'acció per la sanitat, però també va voler ressaltar com a fet positiu que els ciutadans s'impliquin en les decisions deixant de ser elements passius gràcies a les noves tecnologies.

El Fòrum, que se celebra al Centre de Congressos de la capital, s'allargarà fins demà. Alts responsables governamentals debatran i compartiran experiències sobre com actuar en els propers anys per garantir el dret elemental de la salut. Així, i tal com va indicar el cap de Govern en el seu discurs inaugural, els assistents al fòrum hauran de discutir els objectius i continguts de la Salut 2020. Bartumeu va reconèixer el paper de l'OMS per generar estratègies, accions o programes d'àmbit supranacional en referència a la implementació de la Declaració de Tallin, que serviran de guia a nivell local a cada un dels 53 estats membres.

Vetllar pels més vulnerables / Bartumeu va insistir durant la seva exposició el compromís de no deixar els grups vulnerables sense poder accedir a les prestacions, va informar l'ANA. En aquest sentit va parlar de la sanitat pública així com de garantir el proveïment de serveis assistencials segurs i de qualitat que donin resposta a les necessitats de la societat i a les seves exigències.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT