PUBLICITAT

Alumnes de 13 a 19 anys es constitueixen en associació

  • 34 delegats de secundària, batxillerat i FP treballen conjuntament amb Joventut
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Blasi i Salazar abans d'iniciar la trobada amb els delegats, ahir Foto: TONY LARA

La secretaria d'Estat d'Esports, Joventut i Voluntariat treballa conjuntament amb representants de centres educatius del país per tal de posar en funcionament una associació nacional de delegats. Aquest nou ens, que es constituirà de manera oficial, (és a dir, formarà part del registre d'associacions) servirà per donar veu als escolars de la franja d'edat entre els 13 i els 19 anys, provinents de tots els sistemes educatius de secundària, així com de batxillerat i de Formació Professional.

Actualment aquest nou organisme es troba en situació de creació d'una junta directiva, que sorgirà d'entre els 34 delegats que han estat escollits democràticament a tots els centres d'ensenyament des de l'inici del projecte, l'any 2009. Els delegats hauran de determinar la presidència, la vicepresidència i els vocals.

La coordinadora de Polítiques de Joventut i Voluntariat, Judith Salazar, va informar que en les properes setmanes es definirà aquesta junta directiva. Posteriorment la secretaria d'Esports, Joventut i Voluntariat iniciarà els tràmits administratius necessaris perquè els alumnes puguin constituir-se oficialment com a associació.

Salazar va manifestar que la voluntat d'aquest organisme és la d'oferir un canal de comunicació i d'interrelació entre el Govern i els joves, per tal de no «haver de fer polítiques intuïtives», tal i com va exposar la coordinadora de Joventut. «Volem conèixer millor les seves problemàtiques i els seus interessos», va assegurar Salazar, i a la vegada «mostrar-los que si s'ajunten poden entrar a les administracions públiques».

La coordinadora de Joventut va informar que tots els alumnes d'aquests centres podran integrar-se a l'associació. Els delegats escollits, per la seva part, faran de «corretja de transmissió» amb l'Executiu.

Lligues interescolars / Ahir els delegats escollits van trobar-se al Punt Jove d'Escaldes-Engordany amb Salazar i amb el secretari d'Estat d'Esports, Joventut i Voluntariat, Manel Blasi. Durant la trobada els delegats van aprofitar per apuntar propostes i demandes a la secretaria, com és el cas de lligues esportives interescolars, trobades periòdiques entre els alumnes dels centres i més distribució de recursos i instal·lacions entre els centres.

Un dels aspectes que també podran treballar és la millora de la Prova Oficial de Batxillerat, iniciada per primera vegada fa un any i que va generar certa controvèrsia entre els alumnes perquè les baixes puntuacions aconseguides.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT